Božićno slavlje u Otočcu

0

Središnje euharistijsko slavlje na svetkovinu Božića predvodio je 25. prosinca u 11,00 sati u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu mons.mr.Tomislav Šporčić, generalni vikar biskupije i otočki župnik .

U svojoj homoliji kazao je okupljenim vjernicima: Na Božić slavimo rođenje, božanskog djeteta, ali i svoje vlastito rođenje. Božić slavimo u raznim vidovima na tri nivoa, i to povijeno, tradicijski-kulturno i na razini vjere. Danas slavimo rođenje Isusa Krista kao povijesne osobe, trebali bi na današnji dan iskazati počast kao velikom i silnom čovjeku. Zar Isus Krist ne zaslužuje tu pažnju čovječno ljudsku. Ne možemo zamisliti povijest bez Isusa Krista. Isusa može slaviti svatko bez obzira kojoj vjeri pripada. Na tradicijsko-kulturnoj razini Božić lijepim običajima, uspostavom prijateljstva, potičemo dobrotvornost. Ljudi nisu svjesni zbog čega to slave, ali svi se u tim blagdanima lijepo osjećaju. Mi kršćani vjerujemo da je Isus Krist pravi Bog i pravi čovjek. Slavimo Boga među nama, među ljudima, slavimo veliko otajstvo koje se dogodilo. Ovo se nije dogodilo samo u Betlehemu, ovo se događa sada i ovdje. Crkva je ljudska i božanska. Krist postaje naš pogled, svijetlo našeg gledanja.

Liturgijsko slavlje uveličao je mješoviti crkveni zbor predvođen prof.Brankom Bernardi za orguljama i s.Krešimirom Vuleta.

Već tradicionalno današnje euharistijsko slavlje prenosio je Hrvatski radio Otočac na svojim radio valovima i time dao doprinos da se današnja Riječ Božja čuje u svakoj obitelji .

/ bib /