Bura u jačanju, u Senju i Karlobagu mogući orkanski udari

0
Bura u Senju/Svjetlana Olujić-Tomaić

Kako su meteorolozi i najavljivali proteklih dana, nakon 24-satnog smirivanja orkanske bure koja već danima puše na podvelebitskom području, u petak je ponovno počela jačati. Tijekom poslijepodneva u Senju i Karlobagu zabilježeni su udari i do 110 kilometara na sat. Noćas i sutra ujutro očekuje se dodatno jačanje bure.

Samo osobna vozila mogu prometovati Jadranskom magistralom od Bakra do Senja, državnom cestom D25 Gospić – Karlobag i županijskom cestom Bjelopolje – Donji Lapac. Za sav promet zatvorena je Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene.

Većih novih problema za sada nema, život stanovnika toga područja polako se normalizira. Zahvaljujući velikim naporima električara Elektrolike i njihovim kolegama iz Pule, Varaždina, Zagreba i Rijeke, struja se vratila u domove 2500 ljudi. Njih 300 do 500 i dalje je bez električne energije.

Šef Elektrolike Nikola Šulentić objašnjava da im zatvorene ceste i bura koja opet puše onemogućavaju nastavak poslova, no vjeruje da je glavnina posla obavljena u četvrtak.

– Obišli smo nekoliko obitelji, svi oni su navikli na ovakvo vrijeme. Većinom je to staro stanovništvo koje godinama živi u tim uvjetima tako da su vrlo dobro opremljeni. Razumiju zašto su bez struje danima i nikome ništa ne zamjeraju – kazao je Šulentić dodavši da je stanje i dalje izvanredno jer već deseti dan bura ne prestaje.

Iva Vidovic/VLM