Čarolija ljeta – Izrael u Novalji oduševio Novalju, a Novalja Izraelce

0

Nakon jedanaest dana i gotovo dvadeset događaja: dvije izložbe slika i fotografija, pet filmskih projekcija, dvije modne revije, uživanja u čaroliji izraelske hrane, pantomime, plesa i glazbe i tri koncerta najpoznatijih DJ-a današnjice završen je festival „Čarolija ljeta- Izrael u Novalji“. Koncertom dvojca DJ Infected Mushrooms koji je održan u sklopu Moon & Rocks festivala završena je izraelska čarolija, ali ostaje trajno sjećanje na toplo izraelsko- hrvatskoj ljeto u Novalji.

DJ Infected Mushrooms začinili su ovu jedanaestodnevnu čaroliju psihodeličnim ritmovima te još jednom podsjetili okupljenu publiku zašto su upravo oni jedan je od najvećih elektronskih bendova na svijetu. Prepoznatljivi po svojem eksplozivnom nastupu, u koji su uključene gitare, bubnjevi, strastveni vokali i ambiciozna multimedijalna pozadina, uz hitove sa posljednjih šest albuma, Amit “Duvdev” Duvedevani i Erez Eisen predstavili su svoj dosadašnji rad i zabavili ljubitelje trance glazbe do jutarnjih sati.

„Festival „Čarolija Izraela- Izrael u Novalji“ okupio je velik broj izraelskih glazbenika, umjetnika, glumaca i kuhara koji su dočarali Hrvatima i njihovim posjetiteljima ljepote ove stare zemlje mladog duha. Ovaj festival omogućio je svim posjetiteljima Novalje uživanje u ljepotama Hrvatske, ali i Izraela pa je tako velik broj turista ovog ljeta uživao u čarima Jadranskog mora, ali i mirisima, okusima i ritmovima Izraela. Vjerujemo kako će se ovakav Festival održati i sljedeće godine te da ćemo nastaviti s Izraelsko – Hrvatskom suradnjom na području turizma, ali i ostalim gospodarskim područjima.“, naglasio je veleposlanik Izraela u RH Yossi Amrani.

Festival „Čarolija ljeta- Izrael u Novalji“ zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael. „Čarolija ljeta“ za sve posjetitelje sprema prave glazbene, plesne, filmske, slikarske i kulinarske poslastice te na ulice Novalje donosi dašak Izraela potvrđujući tako hrvatsko- izraelsko prijateljstvo.

Lika Online