Čarolija ljeta – Izrael u Novalji

0
Čarolija ljeta - Izrael u Novalji

Novalja, 26. srpnja 2011. – Izrael, zemlja čarobnog krajolika, opojne glazbe, miomirisnih mirodija i kulinarskih specijaliteta zemlja je koju godinama velik broj hrvatskih turista posjećuje u potrazi za najljepšim plažama, najboljim noćnim klubovima, dobrim provodom, ali i kulturnim nasljeđem ove zemlje na istočnoj obali Sredozemnog mora. Iako je Izrael od Hrvatske udaljen više od 2200 kilometara ovog ljeta svi oni koji žele saznati više o Izraelu, uživati u izraelskoj umjetnosti, kulturi, glazbi te delicijama, neće morati otputovati ovog ljeta u Tel Aviv, već između 27. srpnja i 6. kolovoza posjetiti Novalju te biti dio festivala ”Čarolija ljeta- Izrael u Novalji”.

Festival ”Čarolija ljeta – Izrael u Novalji” zajednički je projekt Veleposlanstva Izraela u RH i Grada Novalje kojim se građanima Novalje, brojnim turistima, ali i široj hrvatskoj javnosti kroz glazbu, film, umjetnost i gastronomiju želi predstaviti suvremeni Izrael.

Oglas

”Čarolija ljeta” za sve posjetitelje sprema prave glazbene, plesne, filmske, slikarske i kulinarske poslastice te na ulice Novalje donosi dašak Izraela potvrđujući tako hrvatsko- izraelsko prijateljstvo.

”Važno je naglasiti da su svi događaji, osim nastupa DJ-a, potpuno besplatni za sve posjetitelje. Vjerujemo kako će ova manifestacija u Novalju privući još više domaćih turista, koji će se dobro zabaviti i proširiti svoje vidike”, naglasio je Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje.

Za sve zainteresirane ovo je idealna prilika i za upoznavanje izraelske kinematografije – dobitnika brojnih nacionalnih, ali i međunarodnih priznanja poput filmova Slomljena krila, Noodle, Skreni lijevo na kraju svijeta, Pitanje veličine i Šlomijeve zvijezde koje potpuno besplatno mogu gledati svakoga dana u 22.00 h u Ljetnom kinu u Novalji. U sklopu ističemo i slikarske izložbe poznatih izraelskih umjetnika koji donose dašak izraelskog krajolika, kulture, vjere i tradicije.

”Pozivamo sve domaće i strane turiste u Novalju i Zrće da uživaju ovog ljeta u vrućim ritmovima izraelske glazbe – zaplešite izraelske plesove, okusite egzotične okuse i mirodije izraelske hrane i budite dio izraelske kulture i zabave. Sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora, a posebice bez Plive Hrvatska, koja kao i naše veleposlanstvo želi povezati snažnije Hrvatsku i Izrael na svim gospodarskim, turističkim i kulturalnim područjima”, istaknuo je Yossi Amrani, veleposlanik Izraela u Hrvatskoj.

Osim Plive, festival podržavaju Hrvatsko-izraelski poslovni klub, Avenue Mall, Hrvatska pošta, Bilić-Erić, Ford, Croatia Airlines, Michal Negrin, Ministarstvo turizma RH, Ministarstvo turizma Izraela, TZ Grada Novalje, Boškinac, Restoran Bazilika, Tourist Online Service Novalja.com, Konoba Galija, Europlakat i Jutarnji list.

Lika Online