Češko veleposlanstvo uputilo zahvalu policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske

0

GOSPIĆ – Policijska uprava ličko-senjska zaprimila je pismo zahvale češkog veleposlanika gospodina Karela Kühnla, u kojem on iskazuje zahvalnost policijskim službenicima za izvrsno obavljen posao tijekom očevida prometne nesreće na području Gospića, kao i pružanja pomoći nakon nje. Pismo prenosimo u cijelosti:

            Poštovani gospodine načelniče, 

            dozvolite mi da Vam zahvalim na odlično obavljenom poslu hrvatske policije u jednom od, za češke državljane u Hrvatskoj, najžalosnijih trenutaka, kada je 23. lipnja 2012. godine došlo do prometne nesreće češkog autobusa na 212. kilometru autoceste Zagreb – Split. Osam je osoba poginulo, a 43 je ozlijeđeno. Hrvatska je policija odmah pružila pomoć na mjestu događaja te pomogla organizirati prijevoz ozlijeđenih osoba u bolnicu Gospić.

           I u slijedećim je danima nakon nesreće PU ličko-senjska, a posebice Policijska postaja Gospić, pružala svu potrebnu pomoć. Prijevoz ozlijeđenih osoba u zračnu luku Zadar bez pomoći hrvatske policije također ne bi bio moguć.

           Djelatnici Policijske postaje Gospić pokazali su visoku razinu profesionalnosti te su svojim ljudskim pristupom pomogli ublažiti posljedice nesreće. Bez njihove pomoći ne bi bilo moguće pripremiti prijevoz ozlijeđenih osoba u zračnu luku Zadar te njihov odlazak u Republiku Češku. Velika mi je čast što mogu Vama i Vašim kolegama prenijeti i zahvalu triju pripadnika Policije Republike Češke, koji su u bolnici bili poslani, kako bi pomogli češkim turistima. 

           Molim Vas da moju zahvalu i zahvalu svih ozlijeđenih čeških turista prenesete policajcima iz Policijske postaje Gospić, koji su sudjelovali u pomoći. Hrvatska policija može biti ponosna na profesionalnu pripremljenost i ljudski pristup pripadnika svojih snaga.   

  S poštovanjem,

                                                                                                  Karel Kühnl

                                                                                               veleposlanik

Lo/PU