Cibona: 20 godina Mladeži HDZ-a

2

Mladež HDZ-a, pred više od 6 000 tisuća svojih članica i članova, proslavila je jučer u Ciboni 20 godina svog osnutka, ističući punu potporu predsjednici stranke i premijerki Jadranki Kosor te Vladinu Programu gospodarskog oporavka, a premijerka je na skupu istaknula kako će braniti životni standard svih, te da u tome od nje nema većeg sindikalista.

“Dok god imamo mogućnosti, branit ćemo i branit ću standard svakog zaposlenika u državnoj upravi, svakoga liječnika, svake medicinske sestre, svakoga učitelja, profesora i svake čistačice, branit ću i standard umirovljenika, vaših djedova i baka”, rekla je premijerka Kosor.

Predsjednica Vlade RH time je uzvratila na neke zahtjeve da se smanje plaće u javnim službama te mirovine, naglasivši da bi takvo smanjenje smanjilo i potrošnju, a time i proračunske prihode.

“Neki su tražili smanjivanje plaća i mirovina, ali su s druge strane govorili da će to sve vratiti kad dođu na vlast”, kazala je Kosor pred više od 6.000 članova HDZ-ove Mladeži na skupu u zagrebačkoj dvorani “Dražena Petrovića”.

Dodala je kako “moramo još više raditi i zarezati još dublje, kako bismo se nosili s drugima, koji su konkurentniji od nas”.

“Ali, isto tako moramo braniti standard svih umirovljenika, radnika, studenata, đaka, i u tome nema većeg sindikalista od mene”, istaknula je premijerka Kosor.

Ponovila je da se od Vlade RH traži ustrajnost u teškim vremenima, te da je Vlada donijela niz teških odluka i rezova, nužnih odluka, ne samo da bi se izišlo iz krize, nego i kako bi se spriječilo njezino ponavljanje.

Naglasila je i da Vlada neće posustati u borbi protiv korupcije, a oporbu optužila da nije spremna pomesti pred vlastitim vratima.

“HDZ radi, dok mnogi iz oporbe, mnogo prije izbora, dijele ministarska mjesta i daju obećanja da koja znaju da ih nikad neće ispuniti”, rekla je.

Premijerka Kosor izrazila je i uvjerenje da će HDZ ponovno pobijediti na parlamentarnim izborima 2011., a Mladeži HDZ-a je zahvalila na snažnoj potpori, poručivši da ih neće ostaviti.

“Ja posustati i odustati neću, ja vas neću napustiti. Najlakše je kad je teško dići sidro i otići. Ovdje sam s vama tu je vodstvo stranke, jedan uz drugoga, svi oni uz mene i tako ćemo opet pobijediti na parlamentarnim izborima 2011”, rekla je.

Mladima je poručila da se ne srame domoljublja i da u svakoj prilici budu ponosni što su članovi i članice HDZ-a, te ih je pohvalila što čuvaju uspomenu na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, što su okupljeni članovi Mladeži HDZ-a pozdravili burnim pljeskom.

Obećala im je i da će se boriti da u Hrvatskom saboru ubuduće bude “bar dvostruko više mlađih od 35 godina”.

Predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić izvijestila je da organizacija ima više od 67 tisuća članova, te da je u zadnja dva mjeseca Mladeži HDZ-a pristupilo 2.000 novih članica i članova.

Kazala je da je Mladež HDZ-a ponosna na prošlost, ali i da je “zahvaljujući modernom vodstvu i promišljanjima predsjednice stranke, dobila zasluženo mjesto i priliku za dokazivanje”.

“Mladež HDZ-a mora stati na prvu crtu borbe za gospodarski oporavak, izlazak iz krize i priključenje velikoj europskoj obitelji”, istaknula je Banić.

Na proslavi je prikazan i kratki film o 20 godina Mladeži HDZ-a, a predstavili su se i neki uspješni mladi HDZ-ovci.

Na proslavi obljetnice Mladeži HDZ-a bili su i mnogi članovi iz Like.