Crescendo za Senjsku ligu protiv raka

Senjska grupa Crescendo u suradnji sa Humanitarnom udrugom Bura Senj i Turističkom zajednicom Grada Senja večeras u 20 sati na Pavlinskom trgu u Senju organizira koncert humanitarnog karaktera.

Podsjetimo, prošle godine je u Senju otkriven rak u 81 osobe, kod 34 žene i 47 muškaraca, što je više u odnosu na 2017. godinu. Posebice se primjećuje povećanje broja oboljelih žena od raka dojke te povećanje broja oboljelih od raka probavnog sustava. U gradu pod Nehajem žive ukupno 542 osobe oboljele od raka, što je velika brojka s obzirom na ukupan broj stanovnika. Kod žena najveća je učestalost raka dojke, a kod muškaraca raka prostate, podaci su koje je prezentirao predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić na predavanju „Senjani kroz lanjsku godinu-Koliko smo zdravi/bolesni?“ održanom u Gradskoj knjižnici Senj 11. svibnja 2019.

Nastavak ispod oglasa

Svoj prilog možete donirati na koncertu gdje će humanitarna udruga Bura Senj osigurati kutiju za donacije. Također uplatu možete izvršiti i na Žiro račun SENJSKE LIGE PROTIV RAKA , HR17 23400091117034172.

Odazovite se i podržite ovu hvalevrijednu akciju!

L.O.