Dan muzeja u Otočcu

0

Obilježavanja Međunarodnog dana muzeja u Muzeju Gacke u Otočcu ove će godine biti u znaku mnoštva sadržaja. Zato će 17. svibnja svakako biti dobro i korisno besplatno posjetiti Muzej Gacke u vremenu od 10 do 17 sati.

Ovogodišnji Međunarodni dan muzeja (International Museum Day – ICOM) obilježava se na temu muzeja kao središta kulture i tradicije pa će i Muzej Gacke s ciljem prezentiranja baštine koju čuva organizirati stručna vodstva i podjelu tiskanih muzejskih materijala. Oni koji budu htjeli razgledati muzej na ponešto drukčiji način moći će to učiniti putem aplikacije izi.TRAVEL na svojim pametnim telefonima. Poseban program pripremljen je  za osnovnoškolce koji će muzej moći razgledati uz poseban tiskani interaktivni vodič koji su pripremili Zrinka Ostović i kreativni studio Smak.

Svi zainteresirani moći će se uključiti i u muzejsku akciju “Ostavite trag” kroz koju se od 2017. godine prikupljaju materijali i podaci vezani za industrijsku baštinu grada Otočca. U Muzeju Gacke 2017. godine otvorena je izložba o otočkoj pivovari, trenutno je za posjetitelje otvorena izložba o Kožari i Oteksu, a u listopadu ove godine bit će otvorena izložba posvećena otočkoj drvnoj i kemijskoj industriji (DIP, INO, Cosmochemia).

L.O.