Dani Nikole Tesle u Tehničkom muzeju

0


Tijekom ‘Dana Nikole Tesle’, od 1. do 4. veljače, u Tehničkom muzeju u Zagrebu bit će održana četiri predavanja i predstava kazališta Tvornica lutaka ‘Radio Tesla’ u režiji Maria Kovača, na tekst Filipa Šovagovića.

Predavanje pod nazivom ‘Ja sam u New Yorku, ali je moje srce na Niagari’, što su riječi koje je Tesla upisao u knjigu dojmova nakon prvog obilaska Niagare, održat će 2. veljače inženjerka Zorica Civrić, donedavna kustosica Muzeja Nikole Tesle u Beogradu, a sada viši kustos u beogradskom Muzeju nauke i tehnike. Civrić će 3. veljače održati predavanje ‘Tesla i Morgan’.

Oglas

Akademik Vladimir Paar će 4. veljače održati predavanje o Nikoli Tesli kao fizičaru, a Tomislav Petković sa Zavoda za primijenjenu fiziku FER-a 5. veljače drži predavanje ‘Teslino naslijeđe i njegova energetsko-moralna paradigma u okviru ICHST 2009. u Budimpešti’. Sva četiri predavanja u Tehničkom muzeju započinju u 18 sati.

Predstava ‘Radio Tesla’ koju izvode glumci Sven Jakir, Robert Ugrina i Petra Radin bit će izvedena u Demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle u petak, 5. veljače, u 20 sati i u subotu, 6. veljače, u 11 sati – prenosi HINA.

R.P.B.