Dani otvorenih vrata u dječjem vrtiću „Travica“

0

U okviru obilježavanja Dana Grada Senja i blagdana Svetog Jurja, zaštitnika Grada, Dječji vrtić „Travica“ Senj po treći put je „otvorio svoja vrata.“  Likovnom radionicom pod nazivom „Moj grad i ja“ u senjskom vrtiću su otpočeli „Treći dani otvorenih vrata“, koji imaju za cilj prezentirati rad vrtića, a namijenjeni su i roditeljima, ali i građanima koji u njima žele sudjelovati. Ovom manifestacijom i najmlađi stanovnici Senja daju svoj prilog obilježavanju Dana Grada.
Pripreme za te dane trajale su proteklih nekoliko mjeseci pa tako prostore vrtića krasi velika Tvrđava Nehaj i oslikana Velika vrata te brojne druge povijesne znamenitosti grada.
U čast svome gradu mališani su na Pavlinskom trgu recitirali pjesmice o Senju, izvodili pokrete uz glazbu, a na asfaltu su se i likovno izražavali crtajući znamenite spomenike bogate senjske povijesti.
Na temu „Moj grad davno prije mene“ djeca su u vrtiću izvela igrokaz čijoj je realizaciji doprinijela i Povijesna postrojba „Senjski uskoci“ kao i ravnateljica Gradskog muzeja Grada Senja Blaženka Ljubović, prof., koja je djeci pričom približila dio bogate senjske povijesti, a senjski gradonačelnik Darko Nekić zahvalio je mališanima na prigodnom programu i uručio im „slatke poklone.“

A.P.