Dani tehničke ispravnosti vozila

1

Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i stanicama za tehnički pregled vozila, i ove godine, u vremenu od 19. do 24. studenog provodi preventivno-sigurnosnu akciju pod nazivom «Dani tehničke ispravnosti vozila».

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter, a težište joj je na pružanju savjetodavne pomoći radi uklanjanja eventualno utvrđenih nedostataka na vozilu. Sastoji se od besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede vozila, a cilj joj je poticanje vozača da preventivno kontroliraju ispravnost vlastitog vozila kako bi sigurno sudjelovali u prometu, odnosno izbjegli eventualne prometne nesreće uvjetovane tehničkom neispravnošću vozila.

Oglas

Akcija je u potpunosti dobrovoljna, a od nje su izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije vozila.

Naposljetku, osmišljen je i stanovit poticaj za sudjelovanje u akciji – prvih 10.000 vlasnika vozila koji pristupe besplatnom tehničkom pregledu vozila na poklon će dobiti 3 litre tekućine za pranje vjetrobranskog stakla! Poklanjanjem tekućine za pranje vjetrobranskog stakla vozila dodatno se pozitivno utječe na bolje uvjete vožnje, a time i na povećanje razine sigurnosti prometa na cestama, priopćeno je iz PU ličko-senjske.

L.O.