Danijel Ropuš: “HSS neće više srljati na izborima”

0

Brinje – U Brinju je održana Programska Skupština HSS Ličko senjske županije čiji rad su uveličali potpredsjednik HSS Darko Rukavina, predsjednik Regionalne organizacije HSS Zapadna Hrvatska  Ivo Zrilić,  dožupan Ličko senjski Petar Krmpotić, načelnik Općine Brinje Ivica Mesić.

Predsjednik RO HSS Zapadna Hrvatska Ivo Zrilić osvrnuo se na trenutačno gospodarsko socijalno stanje u državi, kazavši da koalicijska vlast izgleda kao operušano pile i da svojim radom pokazuje sve lošije rezultate, sve neuspješniji rad, te da im sve više ne može vjerovati.  Kazao je da HSS, odnosno njegovo Stučno vijeće već sada ima izrađen strateški plan oporavka zemlje, na kojem je radio Damir Novoty. Razvoj gospodarstva i zapošljavanje, te kako nastupiti na predstojećim lokalnim izborima bio je dio obraćanja nazočnima predsjednika Regionalne organizacije HSS Zapadna Hrvatska Ive Trilića.

Oglas

Potpredsjednik HSS-a Darko Rukavina osvrnuo se na stanje i zbivanja u HSS-u ali i na buduće smjernice djelovanja HSS-a. Istaknuo je da je narod opljačkan, da iz dana u dan živi sve gore i gore, te da se od HSS-a očekuje da nešto učini kako bi spasio ovu zemlju. Dodao je kako je sada vrijeme da se stanje mjenja te da su dvije osnovne stvari u pitanju – za koga i koliko komu?! Osvrnuo se i na predstojeće lokalne izbore, kazavši da se HDZ ponaša kao gospodar, te kad se opošteni onda će moći razgovarati o mogućim koalicijskim sporazumima. Bez hrvatskog sela, znanosti i obrazovanja nema ni opstanka, kazao je Rukavina.

Predsjednik HSS Ličko senjske županije Danijel Ropuš detaljno je obrazložio izvješće o radu u proteklom razdoblju, dao osvrt na aktualno stanje HSS-a u Ličko senjskoj županiji te predstavio svoje vizije budućeg djelovanja stranke. Ocijenio je da je HSS u Ličko senjskoj županiji ostao prepoznatljiva stranka koja je uvijek među ljudima te da već dugi niz godina ima dobre izborne rezultate. Kad je riječ o koaliranju, Ropuš kaže da je HSS koalirao sa HDZ-om i sa strankama desnoga centra, te da je ta suradnja bila onakva kakva je mogla biti u ondašnjim a I sadašnjim prilikama. Financijska situacija u Ličko senjskom HSS-u je dobra, pohvalio se Ropuš, blagajna je dobro popunjena i novca imamo, kazao je Ropuš.

–          “ kad je riječ o predstojećim lokalnim izborima HSS ovoga puta neće srljati na način kako je srljao na prošlim izborima, i prije potpisivanja bilo kakvih koalicijskih sporazuma inzistirat će na usaglašavanju programa. Kad je riječ o gradskim i općinskim organizacijama HSS-a, one će samostalno moći odlučivati s kim će i hoće li surađivati i koalirati”- kazao je Ropuš.

Na programskoj Skupštini uz predsjednika Danijela Ropuša izabrano je 15 delegata za glavnu Izbornu skupštinu Hrvatske seljačke stranke.

Dražen Prša