Delegacija Hrvatske odbojkaške udruge u Novalji

0

Gradonačelnik Novalje Ivan Dabo primio je delegaciju Hrvatske odbojkaške udruge koju su činili Zdeslav Barač predsjednik Udruge, Tanja Baričević, direktorica reprezentacija i Zdravko Hranić.

Delegacija je izvjestila novaljskog gradonačelnika o službenoj informaciji CEV-a da je Novalja, uz Moskvu, Bardejov (Slovačka) i Beograd domaćin europskih kvalifikacija za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se ove godine održava u Peruu.
Novalja je domaćin grupi B u kojoj su: Hrvatska, Belgija, Rumunjska i Češka u vremenu od 18. do 22. svibnja 2011. godine.

Ovo je inicijativa Tanje Baričević, direktorice reprezentacije, inače i predsjednice Odbojkaškog kluba ”Novalja” koja je zahvalila na podršci predsjedniku Udruge i novaljskom gradonačelniku te je posebno je istaknula kako je Novalja i te kako zaslužila ovu priliku.
“Novalja je zadnjih godina dala veliki doprinos mlađim nacionalnim selekcijama i svakako je zaslužila priliku organizacije ovog turnira”, rekla je Baričević.

Gradonačelnik Ivan Dabo je izrazio zadovoljstvo na pruženoj mogućnosti da se Novalja zajedno sa Hrvatskom odbojkaškom udrugom uključi u organizaciju jedne ovakve športske manifestacije.
”Grad Novalja je uvijek spreman podržati programe i inicijative koje se tiču ulaganja u šport i mlade”, rekao je Dabo te dodao kako Grad Novalja često ističe Odbojkaški klub Novalja kao vrijedan primjer organiziranog i sustavnog bavljenja mladima.

”Veseli nas što će kvalifikacije u Novalji biti prva službena organizacija nove Udruge, posebice iz razloga što su mlađi dobni uzrasti naš posebni interes. Ideja nove Udruge je popularizacija odbojke u svim krajevima Hrvatske, pa je pružanje podrške kanditaturi Novalje sjajna prilika popularizacije odbojke i na ovim područjima”, istaknuo je Zdeslav Barač te dodao da ga je dojmio interes Grada Novalje na čelu s gradonačelnikom Dabom koji je podržao inicijativu organizacije ovakve športske manifestacije”.

Na sastanku su bile prisutne Tatjana Peranić-Samaržija, direktorica TZ Grada Novalje, Jasna Dabo Peranić, ravnateljica Centra za kulturu te Blaženka Peranić, direktorica odjela marketinga i promocije u OK ”Novalja”.

Delegacija je također razgledala športske i hotelske kapacitete na području Grada Novalja.

Novalja.hr