Detalji tragedije kod Perušića: 20-godišnjakinja osumnjičena za ubojstvo novorođenčeta

0

Policijski službenici Službe kriminalističke policije iz Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno kriminalističko istraživanje vezano uz pronalazak tijela novorođenčeta u seoskom bunaru na području Perušića 4. kolovoza 2023. Kroz ovu istragu, utvrđena je osnovana sumnja da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubojstva.

Prema dostupnim informacijama, stočar je 4. kolovoza kod Perušića naišao na tragičan prizor: mrtvo novorođenče unutar bunara, skrivenog oronulim daskama i mahovinom, smještenog u nenaseljenom dijelu mjesta, usred šume. Neposredno uz ovu lokaciju nalaze se jezera koja privlače ribiče.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičena je uhićena i predana pritvorskom nadzorniku. Protiv nje je podnijeta kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu.

Iz Županijskog odvjetništva potvrdili su da je osumnjičenica ispitala u ponedjeljak, 15. kolovoza, te su izjavili: “Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023., na širem području općine Perušić, počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta.”

Nakon ispitivanja, Županijsko državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. “Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva te je osumnjičenici odredio istražni zatvor temeljem članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08. Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u vezi s odbijenim prijedlogom za određivanje istražnog zatvora po osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08”, navode iz Županijskog državnog odvjetništva.

Policijska uprava ličko-senjska naglasila je da zbog zaštite i dobrobiti obitelji neće iznositi dodatne detalje o izvidima i postupcima kriminalističkog istraživanja.

Uskoro više..

L.O.