Did je bio najbrži!

Iza nas je još jedan buran  i vrlo radan vikend, što se tiče policijske branše. Već smo javljali o  nesvakidašnjoj prometnoj nesreći kod Janjča kada je policijski kombi usmrtio jednog vola koji se nakon prometne nesreće i  ispadanja stoke iz kamiona našao na A-1. U mračnoj i kišnoj noći djelatnici HAC-a pohvatali su preostalih 8 volova i smjestili ih u drugi kamion koji ih je otpremio na odredište, tj. u klaonicu. U mjestu Majorija, grad Senj, dogodila se prometna nesreća kada je 52-godišnji državljanin Slovenije upravljao motociklom slovenske registracijske oznake, iz smjera Senja u smjeru Vratnika, ulaskom u njemu lijevi oštri nepregledni zavoj prešao na suprotnu kolničku traku i udario u prednju lijevu stranu osobnog automobila riječke registracijske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 42-godišnjak iz Krka. Vozač motocikla teško je ozlijeđen i zadržan na liječenju u KBC Rijeka. Osim  stradavanja dolazi mu i  prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 99 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i  svega 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Opametili se i cugeri pa manje voze.

Nastavak ispod oglasa

Jedan did iz Karlovca bio je najbrži ovoga vikenda. Utvrđena brzina kretanja njegovog  vozila bila od 236 km/h  i izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Splita, između Gospića i Zira. 67-godišnjak  je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na teritoriju RH u trajanju od 1 mjeseca. Kako smo već naveli cugeri su ovoga vikenda (na sreću) podbaciji i najveća koncentracija alkohola izmjerena je jučer u Otočcu kod 23-godišnjaka iz Otočca (1.86 g/kg).

Dečki su se malo fajtali  na području Otočca (2), Gospića (1) i Donjeg Lapca (1). Protiv svih sudionika pokazivanja bicepsa  biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

L.O.