Djeca i mladi slave sport i zdrav život u Gospiću

Edukativno-sportski Telemach Dan sporta održava se danas u sportskoj dvorani Osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću, čime je grad postao središte sportskog duha. Djeca i mladi iz cijele regije okupili su se kako bi sudjelovali u različitim sportskim aktivnostima i natjecanjima. Program je počeo u 10 sati, a atmosfera je ispunjena navijanjem, smijehom i radosti.

U sklopu Plazma Sportskih igara mladih, osnovnoškolci će se natjecati u graničaru i atletici. Očekuje se velika konkurencija i uzbuđenje tijekom cijelog dana. Sudionici će imati priliku ne samo razvijati svoje sportske vještine, već i stvarati nova prijateljstva te učiti o važnosti sporta i zdravog života.

Nastavak ispod oglasa

Telemach Dan sporta dio je veće manifestacije koja će obići sve županije u Hrvatskoj kroz ukupno 28 evenata. Najbolje ekipe i atletičari koji se plasiraju na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih, održat će se krajem srpnja u Rijeci. Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi, i ove sezone pružaju besplatno sudjelovanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca u 10 sportova od siječnja do rujna.

Na svečanom otvorenju događaja govorili su Jasna Orešković Brkljačić, zamjenica župana Ličko-senjske županije, Ana Marija Zdunić, predsjednica gradskog vijeća grada Gospića, i Ivica Radošević, ravnatelj škole. Govornici su istaknuli čast što je Gospić jedan od 28 gradova koji će ugostiti Telemach Dan sporta te su istaknuli važnost sporta i zdravih navika kod djece i mladih.

Ravnatelj škole, Ivica Radošević, pohvalio je učenike koji se bave sportom i izvan školskih aktivnosti te istaknuo njihove uspjehe. Predsjednica gradskog vijeća grada Gospića, Ana Marija Zdunić, izrazila je zadovoljstvo što djeca već sada stvaraju dobre navike i razvijaju svijest o zdravlju, te je poželjela puno sreće svim natjecateljima. Zamjenica župana Ličko-senjske županije, Jasna Orešković Brkljačić, pozdravila je sve prisutne u ime županije i zahvalila se na izvrsnoj organizaciji koja promovira sport i bavljenje sportom. Također je istaknula važnost fer-igre te poželjela uspjeh svim natjecateljima.

Uz sportska natjecanja, događaj je obogaćen i edukativnim radionicama koje će podići svijest mladih o važnosti tjelesne aktivnosti, zdrave prehrane i mentalnog zdravlja. Organizatori su se pobrinuli za zabavne i interaktivne načine učenja kako bi privukli pažnju mladih i potaknuli ih na promišljanje o važnosti zdravog načina života.

L.O.