Dječji tjedan u Otočcu

0

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana. Ove godine započeo je u ponedjeljak, 3. listopada i završava u nedjelju, 9. listopada 2011. godine.

Ciljevi Dječjeg tjedna jesu: usmjeriti pozornost najšire javnosti na potrebu ostvarivanja prava djeteta i na potrebu provedbe odabranih aktivnosti s djecom i za djecu; organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe sa stvaralačkim aktivnostima djece i za djecu; pokrenuti u lokalnim zajednicama nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece ; poticati volonterski, stručni i društveni rad odraslih s djecom, aktivnu participaciju djece u aktivnostima i životu lokalne zajednice te i u šire.

Tako su danas djeca djčjeg vrtića “Ciciban” iz Otočca u polusatnoj emisiji gostovala na HRO – Hrvatskom radio Otočcu, a poslije toga otišli su u novoizgrađeni i uređeni gradski park gdje su se poigrali na raznim spravama ( ljuljačka, tobogan, vrtuljak, klackalica ) . Poslije su tete iz vrtića s djecom otišle do glavnog gradskog trga i tamo crtali kredama u boji razne motive.

Sa djecom uz tete iz vrtića bila je i ravnateljica dječjeg vrtića, te zamjenik gradonačelnika Otočca Hrvoje Ostović, te gospođa Anka Atalić voditelj Odsjeka društvenih djelatnosti Grada.

Predstavnik djece iz vrtića predao je zamjeniku gradonačelnika više radova za službene prostorije Grada, na čemu se gospodin Ostović zahvalio i radosno primio dječje radove koje su nacrtali u vrtiću.

( b )