Djevojčicama U12 uvjerljive pobjede protiv Zagorice i Sloge

0

Utakmice 7. kola 1. HRL Zapad odigrane u subotu, 4. veljače 2023. godine, u Rijeci protiv rukometašica ŽRK Sloga i RK Zagorica donijele su igračicama trenerice Antonije Matić nova 4 boda. Ovim dvjema pobjedama Gospićanke su izjednačile broj pobijeđenih i izgubljenih utakmica na 6:6 u 12 odigranih susreta i trenutno zauzimaju 11. mjesto na tablici. 

Prvih 5. minuta susreta protiv ŽRK Sloga Gospićanke su zaostajale minimalnom razlikom no nakon dvije mini serije od 2:0 i tri realizirana sedmerca uspjele su rukometašice Gospića prijeći u vodstvo koje je na poluvremenu donijelo rezultat 12:8.

U nastavku utakmice igrala se čvrsta i borbena igra čemu svjedoči čak 10 dosuđenih sedmeraca za RK Gospić od kojih je 8 u mrežu protivnica spremila Mia Vukelić. Mlade Ličanke pokazale su kako se mogu nositi s takvom igrom te su do kraja susreta svoju prednost s poluvremena povećale na +8 i rezultatom 26:18 upisale pobjedu.

Susret protiv RK Zagorica odigran je bez imalo neizvjesnosti i bio je u potpunosti u znaku rukometašica trenerice Matić. Djevojčice su dominirale igrom i postignutim zgodicima. Već na kraju prvog dijela utakmice rezultat je bio visokih 19:3 dok se do posljednjeg sučevog zvižduka povećao na gotovo nestvarnih 38:5. Ovaj susret dao je veliku minutažu svim igračicama a u listu strijelaca upisalo se čak 12 rukometašica Gospića. 

U susretu protiv ŽRK Sloga najboljom igračicom proglašena je Mia Vukelić, dok je istu titulu u susretu protiv RK Zagorica ponijela Nela Svetić Balenović. 

RK GOSPIĆ – ŽRK SLOGA 26:18 (12:8) – Vukelić (12), Balenović (8), Mesić M. (2), Halapa (2), Maras (1), Došen (1)

RK ZAGORICA – RK GOSPIĆ 5:38 (3:19) – Vukelić (8), Balenović (6), Došen (6), Maras (5), Svetić – Balenović (3), Halapa (2), Marković (2), Mesić M. (2), Totić (1), Blažević (1), Nikšić (1), Župan (1)

L.O.