Djevojčice U12 Rukometnog kluba “Gospić” u top 20 ekipa Hrvatske

0

Igračice Rukometnog kluba “Gospić” U12 izborile su svoje mjesto među 20 najboljih ekipa u Hrvatskoj, nakon što su odigrale posljednje, 10. kolo 1. HRL Zapad u subotu, 22. travnja 2023. godine, pred svojom publikom protiv ŽRK Udarnik i ŽRK Samobor.

Ekipa trenerice Antonije Matić pobijedila je obje utakmice, čime su osigurale prolazak na Završnicu PH u Poreč, gdje putuju kao 8. ekipa u ukupnom poretku s 11 pobjeda, 7 poraza, 22 osvojena boda i gol-razlikom 351:290.

Gospićanke su pokazale odlučnu igru tijekom prvog poluvremena utakmice protiv Udarnika, završivši s prednošću od +4 (10:6). Nastavile su dominirati u drugom poluvremenu, pobijedivši s konačnih 18:10.

Druga utakmica protiv ŽRK Samobor donijela je rapsodiju golova gospićkih rukometašica. Vođene glasnom podrškom s tribina, igračice su završile prvo poluvrijeme s visokih 15:3, a drugo poluvrijeme s još 15 pogodaka, dok su Samoborke postigle tek 7. Konačni rezultat utakmice bio je 30:10.

Melani Mesić proglašena je najboljom igračicom utakmice protiv ŽRK Udarnik, dok je u utakmici protiv ŽRK Samobor titulu ponijela Petra Balenović.

Čestitamo djevojčicama Rukometnog kluba “Gospić” na ovom izuzetnom uspjehu i želimo im puno sreće na Završnici prvenstva Hrvatske.

L.O.