Dogodine više od 1000 studenata u Lici

0

GOSPIĆ – Stipe Mamić, državni tajnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, posjetio je jučer Ličko veleučilište Nikole Tesle u Gospiću.

Dekan Veleučilišta Branislav Šutić informirao ga je da u Gospiću i Otočcu imaju devetsto studenata na tri smjera te da upravo danas očekuje odluku za četvrti program.

Oglas

Mamić je nakon obilaska prostora izrazio zadovoljstvo istaknuvši kako da ne postoji razlika između Veleučilišta “Nikola Tesla“ i bilo kojeg visokog učilišta u Zagrebu.

– Broj studenata će, dijelom i zbog proširenja programa studiranja, sljedeće godine zasigurno biti veći od tisuću. Ministarstvo znanosti je za proširenje prostora osiguralo novac. Veleučilište je od velike važnosti za pružanje podrške lokalnom gospodarstvu u cjelini. Za osiguravanje dodatnih smještajnih i prehrambenih kapaciteta studenata postoji mogućnost korištenja sredstava iz strukturnih fondova koji će biti dostupni ulaskom Hrvatske u Europsku uniju – istakao je tajnik Mamić dodajući da se ti fondovi mogu koristiti i za srednju školu.

U sklopu boravka u Gospiću državni tajnik je u pratnji dožupana Ivice Mataije posjetio i Osnovnu škole dr. Jure Turića gdje je gospićki gradonačelnik Milan Kolić zahvalio Ministarstvu na pomoći istaknuvši zadovoljstvo omogućavanjem jednosmjenskog rada – piše Večernji.hr.