Dolaze konji, snijeg i ostale užance

0

Koliko god se na spomen snijega mrštili vozači i Službe za održavanje prometnica, utoliko mu se raduju djeca i ljubitelji zimskih sportova. Najavljeno zahlađenje i snijeg u gorju  koji bi ovoga vikenda  trebao zabijeliti  ličke planine mogli bi označiti novi uzlet Sportsko-rekreacijskog centra Baške Oštarije. A da priča bude cjelovita pomoći će i-konji!

Prvi od ukupno 6 grla na Baške Oštarije trebao bi stići sutra, a ostali do ove subote. Zamjenik načelnika Općine Karlobag Boris Smojver ističe kako se ovome jednako raduju djeca i  odrasli.

-Konji za jahanje, vuču kočije i  saonica svakako će dodatno obogatiti sadržaje  Sportsko-rekreacijskog centra Baške Oštarije. Komunalno poduzeće „Vegium“ iz Karlobaga već je sagradilo štalu i sjenik za ukupno 6 konja, kao i upravnu zgradu za zaposlenike koji će skrbiti o skijaškoj stazi i aktivnostima vezanim uz vuču kočija i saonica, kao i jahanje konja. Među konjima će se naći i jedan pony, pa vjerujemo da će on biti najveća atrakcija za najmlađe. Zimska sezona  2015./2016. označit će novi turistički uzlet Općine karlobag jer se više neće vezivati samo uz ljetne mjesece, more i Sunce, ističe Boris Smojver.

Uz obnovljeni i uređeni hostel i restoran, atraktivne sadržaje vezane uz konje, na Baškim Ostarijama se uvelike uzdaju i u skijalište. Skijaška staza je prošloga tjedna prošla tehnički pregled, a vučnica je dobila certifikat za korištenje. A na Baškim Oštarijama svi se uzdaju u snijeg i studen.

-Samo da se Velebit zabijeli i da počne prava lička zima. Ljudi već svraću i stalno pitaju: „kad će“? Ako Bog da, već ovoga vikenda!!!

H.J.