Dom zdravlja od danas opremljeniji za dva nova sanitetska vozila

0

Na skromnoj svečanosti danas je Dom zdravlja dobio dva nova sanitetska vozila za prijevoz pacijenata.  Ravnateljica ove ustanove Dubravka Jakšetić zahvalila se svima koji su pomogli da se stjecanjem 800 tisuća kuna iz decentraliziranih sredstava Ličko-senjske županije obnovi vozni park Doma zdravlja.

-Na ovaj način se znatno podiže kvaliteta naših usluga, kao i sigurnost naših pacijenata. U financijskom smislu na ovaj način smanjujemo izdatke za popravke starijih vozila. Dom zdravlja Gospić ima ugovorena četiri tima sanitetskog prijevoza, sa po dva vozača i jednu medicinsku sestru. Posjedujemo osam santetstskih vozila, mahom starijih godišta. Posebno se zahvaljujem županu ličko-senjskom dr. Darku Milinoviću na dosadašnjoj suradnji, kao i na pomoći pri nabavci ovih novih vozila, ali i u njegovim stalnim nastojanjima da naše usluge budu što kvalitetnije, ustvrdila je ravnateljica Jašketić.

U ime grada Gospića ovu gestu pozdravio je zamjenik gradonačelnika Ivan Tomljenović želeći da nova  i ostala vozila Doma zdravlja Gospić imaju što manje posla. Također je naglasio kako će i Grad Gospić nastojati nastaviti financijski pomagati potrebe zdravstva. Župan Darko Milinović zahvalio se na dosadšnjem radu svim djelatnicima Doma zdravlja, kao i Upravnom vijeću koje u suradnji sa strukom detektira problematiku i potrebne korake s ciljem poboljšanja kvalitete medicinskih usluga.

-Znamo da je zdravstvo bremenito problemima i da se svaka kuna nastoji što bolje uložiti. Treba reći da je ova ustanova  tijekom ove godine poslovala pozitivno. Do konca ove godine u županijskom je proračunu planirano gotovo 5 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz fondova Europske unije. U planu je opremanje Opće bolnice Gospić, nabavka novog mamografa za područje Senja, ultrazvuka i CT uređaja za Korenicu, rentgen za Otočac, a za ovaj Dom zdravlja dodatna stomatološka oprema. Želim reći kako Ličko-senjska županija skrbi o potrebama Opće bolnice Gospić, o svim Domovima zdravlja, Zavodu za javno zdravstvo i hitnoj medicinskoj pomoći. Mijenjaju se načini liječenja pacijenata, puno toga je modernizirano i pospješeno pa nam je stoga i obveza pratiti te trendove. Nova i sigurna vozila za sanitetski prijevoz samo su jedan neophodan segment naših ukupnih nastojanja da se povećava kvaliteta medicinske usluge, zaključio je župan Milinović i iskazao uvjerenje kako će se nastaviti odlična suradnja Ličko-senjske županije i ostalih jedinica lokalne samouprave pri povećanju uspješnosti medicinskih usluga.

Gs Press