Donacija OŠ „dr. Jure Turić“

Teqball je novost koja sve intenzivnije osvaja svijet. Pomalo frapantno sliči na stol za stolni tenis, ima mrežicu, a igrači loptu udaraju nogama glavama. OŠ „dr. Jure Turić“ u Gospiću od danas je bogatija za Teqball. Ravnatelj škole Ivica Radošević pasionirani je nogometaš i nogometni sudac pa nam o ovoj novotariji govori s podosta strasti.
-Hrvatski nogometni savez nabavio je nekoliko ovakvih stolova, a jedan je proslijeđen Nogometnom savezu Ličko-senjske županije koji je odabrao našu školu za ovu donaciju. Ovome je svakako pomoglo što su naši dječaci prije nekoliko dana osvojili broncu na Nogometnom prvenstvu Hrvatske. Teqball je novi sport u kojemu igrači stječu bolju koordinaciju u kretanju i tehniku udaranja lopte, vježbaju reflekse, koncentraciju i stječu mnoge predispozicije koje im trebaju u nogometu, rekao nam je ravnatelj Radošević. Donaciju vrijednu 2 400 eura u školu je donio predsjednik Nogometnog saveza Ličko-senjske županije, saborski zastupnik Marijan Kustić.
-Drago mi je što učenici ove škole vole sport i neprestano postižu dobre rezultate. Ovaj stol će im pomoći da budu još bolji, da bolje barataju loptom i postižu napredak u tehnici koja im poslije treba na nogometnim terenima. Uz pomoć Teqballa mlade nogometne nade ove škole mogu postati još bolje, zaključio je Marijan Kustić predajući donaciju OŠ „dr. Jure Turić“.
Marijan Kustić je odmah prionuo „poslu“ i odigrao jednu partiju protiv ravnatelja Ivice Radoševića. Teqball se igra u parovima, lopta se mora udariti tri puta prije nego li se pošalje protivniku.

M. S.

Nastavak ispod oglasa