Donji Grad dobio mrtvačnicu i 100 grobnih mjesta

1

Otočac – Danas je gradonačelnikm Otočca Mario Barković u Poljicima predao ključeve novoizgrađene mrtvane sa pratećim objektima dir. „Komunalca“ Otočac Nikoli Dasoviću. Tom prigodom gradonačelnik Barković istaknuo je, da je početkom ove godine Grad Otočac krenuo u realizaciju ovoga projekta sa proračunskim sredstvima:

–  „ mrtvačnica se gradila po projektnoj dokumentaciji i stručnim nadzorom tvrke „ING-Projekt“ i arhitekta Petra Ljubića dok su radovi povjereni tvrtki „Građevinarstvo“ iz Sv.Ivana Zeline. Ukupna vrijednost radova po sistemu ključ u ruke iznosila je sa pdv-om 625.661 kunu“ – kazao je Barković.

Treba istaknuti da se kraj objekta mrtvačnice nalazi uređen dio groblja  sa 40 grobnica (niša) te 60 grobnih mjesta u uređenom polju, što će po riječima gradonačelnika Barkovića za jedan određeni period osigurati grobna mjesta, s tim da se i dalje radi na realizaciji daljnjeg otkupa zemljišta za potrene groblja u Donjem Gradu. Barković je kazao da je pred njima i obveza da se i u Gornjem Gradu nastave poslovi vezani za uređenje i proširenje groblja.

Gradonačelnik Barković simboličnim je činom predao ključeva mrtvane dir. Komunalca Otočac Nikoli Dasoviću koji je tom prigodom kazao da zahvaljuje Gradu Otočcu za hvale vrijednu investiciju te da ovaj objekat i popratni sadržaji predstavljaju dodatnu obvezu i trud djelatnika Komunalca koji će provoditi  poslove uređenja, nadzora i reda.

Dražen Prša