Dostava podataka o liječniku

GOSPIĆ – Policijska uprava Ličko-senjska ovih je dana ponovno uputila javni poziv vlasnicima oružja koji nisu dostavili podatke o svom liječniku.
-„Ministarstvo unutarnjih poslova još jedanput poziva vlasnike oružja koji nisu dostavili podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite da to učine u nadležnoj policijskoj upravi ili postaji osobno izjavom na zapisnik, pismom, faksom ili e-mailom. Podsjećamo, rok do kojeg su građani koji imaju registrirano oružje bili dužni izvijestiti policijske uprave ili postaje o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite istekao je 5. prosinca 2012. godine“, stoji u policijskom pozivu. Građani tražene podatke mogu dostaviti putem faxa ili e-maila koji su istaknuti na web-stranici PU Ličko-senjske. Vlasnici oružja dužni su što prije izvršiti ovu obvezu, bez obzira je li im je uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja važeće ili je isteklo.

-„Građanima koji ne dostave nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji podatak o izabranom liječniku primarne zdravstvene zaštite, odnosno o promjeni izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, ukinut će se oružani list te oduzeti oružje. Ujedno podsjećamo vlasnike oružja na obvezu da su, ako promijene izabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite, i dalje dužni o toj promjeni u roku od 60 dana izvijestiti policijsku upravu ili postaju,“ stoji nadalje u pozivu PU Ličko-senjske.

Nastavak ispod oglasa

M. S.