Dr. Milinović i Mate Bulić zajedno u Korenici

4

    KORENICA – Sinoć održanim predizbornim skupovima u Udbini i Korenici Hrvatska demokratska zajednica zaokružila je ovogodišnji  predizborni ciklus. Nakon Udbine, gdje se okupilo mnoštvo, ogroman je skup  održan u dvorani Srednje škole u Korenici koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta kako bi  dočekala kandidate na listi HDZ-a u IX. Izbornoj jedinici dr. Darka Milinovića i župana Milana Jurkovića sa suradnicima. Nazočnima se najprije obratio načelnik Općine Plitvička jezera Ivica Kukuruzović koji je nabrojao samo neke od brojnih projekata koji su uvelike poboljšali kvalitetu života u ratom opustošenom području ove općine. Kukuruzović je istaknuo podatak po kojemu su članovi HDZ-a sa ovih prostora  morali 1990. godine kriomice  pronijeti do Zagreba listiće s referenduma na kojemu se odlučivalo o hrvatskoj samostalnosti. Govoreći o dosezima obnove župan Milan Jurković podsjetio je nazočne kako je  opustošena Korenica postala mjesto ugodno za život, a NP Plitvička jezera hvale vrijedan gospodarski resurs koji je ove godine već imao milijuntog posjetitelja. Također je  naglasio kako Općina Plitvička jezera nije slučajno odabrana za održavanje zadnjeg ovogodišnjeg predizbornog skupa.

  – Na samo koji kilometar odavde  pala je prva hrvatska žrtva u Domovinskom ratu, redarstvenih Josip Jović. Poginuo je u sukobu s onima koji su htjeli uništiti sve hrvatsko, koji su željeli da nestanemo. I mi i naša djeca, naša kultura, naša cjelokupna povijest. Ali nisu uspjeli, kao što kažeu stihovi  »ko na tvrdoj stini svoju povist piše tome niko neće povist da izbriše»!

      Zamjenik predsjednice HDZ-a  i predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije dr. Darko Milinović u svojem je govoru ponovno digao na noge cijelu dvoranu. Na pozornici se pridružio popularnom Mati Buliću s kojim je najprije zapjevao nekoliko domoljubnih pjesama. Govoreći potom o sadašnjoj političkoj situaciji dr. Milinović je ustvrdio kako je  ovo presudan trenutak za Hrvatsku.

  – Dragi prijatelji, ovo je vrijeme jednako važno kao i prije 20 godina. Skrene li Hrvatska ulijevo, što nikako ne smijemo dopustiti, dogodit će nam se scenarij partijaša, podobnosti, uništavanje naše vjere i svih vrijednosti Domovinskog rata. Uvjeren sam da demokršćanska Hrvatska to neće dopustiti drugu Milanoviću i njegovoj partiji. On proziva gotovo 230 tisuća članova HDZ-a da smo zločinci. Pa ukoliko i ima netko među nama tko je učinio kazneno djelo, ja sa ovoga mjesta poručuje da svatko za nedjelo treba i odgovarati. Zato bi bilo dobro da SDP prekontrolira svoje tajne račune otvorene u inozemstvu još za vrijeme bivše Jugoslavije sa koji su financirani egzekutori UDBE koji su ubijali svakoga tko se usudio protusloviti komunizmu. HDZ je otvorio vrata prema Europi, izvršili smo sve obećano, a skretanje ulijevo je najmanje što nam treba u 21. stoljeću. Drugovi iz SDP-a i «kukuriku» koalicije  moraju znati da nam neće skinuti krunicu koji kao ponosni Hrvati i katolici nosimo u slobodnoj Hrvatskoj, za što je najzaslužniji naš prvi predsjednik dr. Franjo Tuđman, kazao je između ostaloga u svojem govoru dr. Darko Milinović i pozvao nazočne da 4. prosinca bez straha zaokruže listu HDZ-a i na taj način dadu podršku najhrvatskijoj stranci i njezinoj predsjednici Jadranki Kosor.

                                                                                                M. S.