Dr. Milinović: “Ova Vlada redovno je zobilazila krajeve gdje je na vlasti HDZ!“

Predizborni skup što ga je u Klancu organizirala Domoljubna koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom protekao je u sasvim očekivanoj, euforičnoj atmosferi. Odlično ispunjena dvorana Doma kulture povremeno se tresla od skandiranja nazočnih koji su došli pozdraviti svoje političke  zastupnike. Osim mještana Klanca, na skup su došli i žitelji Smiljana, Aleksinice, Kalinovače i svih Mjesnih odbora ovoga kraja, pa su mnogi morali ostati  vani i  tako pratiti skup. Nazočne je u svojstvu domaćina najprije pozdravio predsjednik TO HDZ-a Klanac i predsjednik Gradskog vijeća Petar Radošević.

-Želim pozdraviti sve mještane naših Mjesnih odbora koji i večeras pokazuju naše jedinstvo. Običaj je da sve političke bitke HDZ-a i koalicijskih partnera na ovome području kreću odavde, iz Klanca. To nije slučajnost. Želim naglasiti da smo svi mi svjedoci da ova Vlada  radi katastrofalno, ili bi bilo najbolje da ništa ne radi, šteta bi bila manja. Preživjeli smo to, ali ako dobije, ne daj Bože, još jedan mandat pitanje je što će biti s nama. Posebno je loš odnos vlasti prema našoj županiji iz koje postupno odlaze sve iole važne državne institucije i agencije, ustvrdio je Petar Radošević. Gradonačelnik Grada Gospića i predsjednik GO HDZ-a Gospić Petar Krmpotić istaknuo je izvrsnu suradnju koju gradska vlast ima s predstavnicima Mjesnih odbora na ovome području.

Nastavak ispod oglasa

-U stalnim smo kontaktima s vašim predstavnicima. Svima nam je cilj da ovdje ostane što više ljudi, da se rađa što više djece i da se bolje živi. Svjedoci smo da od kad je hrvatske države nismo nikada imali gore Vlade koja za područja poput Like i Gospića rade posebne tzv. Lex-zakone. Cilj im je da se ovaj kraj iseli i da nas nestane. Othrvat ćemo se tome kao što smo uvijek znali: radom, poštenjem i ponosom, naglasio je gradonačelnik Krmpotić. Župan Milan Kolić posebno je pozdravio mnoge suborce koji su došli na ovaj skup,  rekavši kako nitko i ništa neće slomiti Hrvate i Hrvatice Pazariškog kraja.

-Ovo što nam iza sebe ostavljaju drugovi i drugarice koji su  nas devastirali materijalno, a nastojali su nas devastirati i moralno, rugajući se pri tome hrvatskim braniteljima i našoj svetinji-Domovinskom ratu. Braniteljima i našoj novijoj povijesti moramo vratiti puno dostojanstvo. Kada premijer jedne države, a u  ovom je trenutku to drug Milanović, pokuša poslanicu našega kardinala Bozanića proglasiti da je na tragu Barbara, pitam se treba li na ovo bilo što kazati, javno se zapitao župan Kolić. Prekidan neprestanim pljeskom predsjednik ŽO HDZ-a dr. Darko Milinović opetovano je isticao razloge zbog kojih ova Vlada mora otići jer je načinila nemjerljivu štetu Hrvatskoj i njezinim građanima.

-Kada premijer Milanović sa skupa u Zagrebu poziva svoje drugove i drugarice da skandiraju „Hrvatska, Hrvatska“, a ja u čudu gledam Opačićku, Jovanovića i Grčića kojima je sve to strano. Dolaskom ovamo pozdravio sam mnoge hrvatske branitelje i mojeg prijatelja Antu. Kad Milanović govori da će se boriti kao lav za Hrvatsku, ja gledam vas, dragi prijatelji, koji  ste se uistinu borili kao lavovi za Hrvatsku i to onda kad je bilo najteže. Za razliku od Milanovića koji se sklonio u to vrijeme u inozemstvo i učio engleski. Milanović je u ratu bio mali mačić koji danas želi biti lav, a vi ste uistinu bili lavovi, dragi moji prijatelji! Zato 8. 11. treba reći DOSTA ovoj nesposobnoj Vladi, nenarodnoj i nenacionalnoj. Tu je ministrica i potpredsjednica Vlade Vesna Pusić koja je Hrvatsku htjela vidjeti u Haagu jer je tobože izvršila agresiju na BiH. I to je osoba koja nas zastupa u  inozemstvu? Hvale se da Hrvatska raste. Nažalost, raste u  inozemstvu pa nas je danas jednako u Domovini i dijaspori. Samo lani je u Hrvatskoj rođeno 39 tisuća djece manje.  Nikada manje u povijesti Hrvatske. Naš predsjednik i predvodnik Domoljubne koalicije g. Tomislav Karamarko  izjavio je da će nastojati da svako novorođenče dobije po tisuću eura, kao pomoć roditeljima u ovim teškim vremenima. Populacijska politika ove Vlade je katastrofalna. Pita nas ova nenarodna Vlada odakle ti  novci? Pa trebamo tih 40-ak milijuna kuna uzeti od ministarstava koja se razbacuju i to uložiti u najveće bogatstvo svakoga naroda, u djecu. Mi u Ličko-senjskoj županiji najbolje znamo kako se ova Vlada odnosila prema nama. Premijer Milanović nikada nas nije posjetio. Pozdravili bismo ga mi kao premijera RH, ali se on u toj ulozi nikada nije pojavio među nama. Da nas pita kako živimo, treba li nam što?  Koliko milijardi kuna treba uložiti da bi se ovdje bolje živjelo?  Očita nakana  ove Vlade je zaobiđimo sve one krajeve gdje je HDZ na vlasti. To se mora promijeniti, zaključio je dr. Milinović uz burno  odobravanje nazočnih.

H.J.