Državni tajnik Branko Grgić posjetio Otočac

0

OTOČAC – Razvojne mogućnosti Gacke doline i njezini komparativni turistički resursi bile su teme razgovora gradonačelnika Grada Otočca Marija Barkovića i državnog tajnika Ministarstva turizma Branka Grgića s predstavnicima turističkih zajednica, ugostiteljstva i gospodarskih subjekata toga područja. Kako bi državni tajnik B. Grgić stekao bolji uvid u potencijale ove regije tijekom prezentacije izvršena je i projekcija tijekom koje se moglo vidjeti kako osim rijeke Gacke postoje i brojni turistički potencijali koji još nisu iskorišteni. Gradonačelnik Barković naglasio je potrebu da se aerodromu Otočac dade veća važnost, te da zbog brzine spajanja Like s ostalim destinacijama Hrvatske i Europe postane svojevrsna referentna točka i turistički važna spona.

Oglas

– Ovdje je učinjeno puno toga, mogućnosti su nam velike. Naši poduzetnici i turistički djelatnici pozvani su na ovaj sastanak kako bi uvidjeli mogućnosti za financiranje daljnjih projekata. Aerodrom Otočac jedna je od najvažnijih stavki ove priče i mi smo već uputili kandidaturu za projekt kojim ga želimo usavršiti i kvalitetnije opremiti, rekao je gradonačelnik Barković. Govoreći o destinacijama Grada Otočca i Like državni tajnik Grgić smatra kako su turistički uspjesi  ovoga područja neosporni i pokazatelj kako još uvijek ima prostora za razvoj i napredak ove gospodarske grane.

– Ova je priča o aerodromu i razvoju turističke ponude itekako realna. Ovdje je svakako potrebna pomoć za razvojne planove koji bi u konačnici mogli značiti kvalitetniju i raznoliku turističku ponudu. Projekti s ovih prostora su kvalitetni i svakako ih valja pozorno analizirati, a sukladno tome i pomoći pri njihovoj realizaciji, naglasio je državni tajnik B. Grgić. Savjetnik župana za gospodarstvo Dražen Peranić  istaknuo je činjenice po kojima Lička razvojna agencija (LIRA) čini velike napore i pomaže gospodarstvenicima svih profila da što lakše i brže realiziraju svoje projekte i apliciraju ih za različite fondove i javne natječaje.

Nakon sastanka upriličen je obilazak hotela «Park», sirane «Runolist» i uzgajališta autohtone potočne pastrve i riječnih rakova u Ličkom Lešću.

M. S.