Državno prvenstvo RH u povlačenju konopa za žene i za muškarce u Otočcu

Otočac – Danas se u Gradu Otočcu u organizaciji „Gačanskih konopaša i Gačanskih konopašica“ održava Državno prvenstvo Republike Hrvatske u povlačenju konopa za žene i za muškarce, uz športsku dvoranu , kod osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“.
Na turniru nastupaju ženske ekipe konopašica iz Škabrnje, Darde, Pridrage, Metkovića i Gačanske konopašice, dok su kod muških nastupili konopaši iz Pridrage sa dvije ekipe, Škabrnje, Darde, Matulja i Gačanski konopaši.
Dat ćemo vam sve najbolje, počastit ćemo vas kako bi iz našeg grada otišli sa lijepom uspomenom. Hvala onima koji su danas obišli našu lijepu Gacku dolinu, i da su vidjeli naše ljepote. Nikoga ne podcjenjujem niti uveličavam, svima nam je vaša podrška potrebna“ – kazala je u ime organizatora Ivana Prpić.
U ime domaćina, natjecatelje i sve okupljene pozdravila je u ime gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca tajnica Zajednice udruge sportova Grada Otočca Suzana Bižanović.
Treba napomenuti da su se ovim Državnim prvenstvom Gačanski konopaši i Gačanske konopašice priključili akciji obnove vukovarskog vodotornja, tako da će prikupljena sredstva biti usmjerena na ovu humanitarnu akciju.
Dražen Prša