Dujo Babić: Pozivam sve na veliki spektakl u Sveti Rok

0

Portal Lika online razgovarao je s još jednim od organizatora III. ličke olimpijade, predsjednikom društva za športsku rekreaciju “Sveto Brdo” – Lovinac – Sveti Rok, Dujom Babić. On je ujedno i aktivan član na raznim turnirima u potezanju konopa, te prvak države u borbi na gredi. Zatekli smo ga u završnim pripremama za nadolazeću olimpijadu.

Lika online: Još su tri dana do velikog spektakla u Svetom Roku. Kako teku završne pripreme?

Dujo Babić: Pripreme teku u redu, ima još posla, radi se punom parom, dajemo zadnji štimung završnim pripremama.

Lika online: Ovo Vam je već treća Olimpijada. Interes je veliki?

Dujo Babić: Da, interes je stvarno veliki, i to nas izrazito veseli. Svake godine dolazi sve više i više posjetitelja na Olimpijadu. Javilo nam se dosta ekipa. A po prvi puta imamo i natjecanje u povlačenju konopa u ženskoj kategoriji.

Lika online: Koliko Vam je ekipa potvrdilo dolazak?

Dujo Babić: Dolazi nam 12 muških ekipa i 4 ženske ekipe. Biti će ovo vrlo jak turnir jer nam dolaze najjače ekipe u Hrvatskoj. Uz to posjetitelji će moći uživati i u drugim disciplinama: bacanju kamena s ramena, potezanju klička, skoku s mjesta u dalj i borbi na gredi.

Lika online: Odakle sve stižu ekipe?

Dujo Babić: Dolaze iz Baranje, Slavonije, Dalmacije, dolazi i Primorje, a biti će i par ekipa iz naše županije. Istaknuo bi ekipu Privlake  koja nam već treću godinu za redom dolazi, ali i mušku i žensku ekipu iz Bilja. Sve su to vrhunske ekipe i vrhunski ljudi.

Lika online: Kako prognozirate nastup Vaše ekipe?

Dujo Babić: Kakav bi ja bio predsjednik kad nebi vjerovao da će moja ekipa polučiti odličan rezultat. Vjerujem da ćemo sa svpjim navijačima proslaviti prvo mjesto, i tako obraniti prošlogodišnji uspjeh. A i za druge disciplinama sam uvjeren da ćemo polučiti izvrstan rezultat.

Lika online: Za druge discipline ne bi prognozirali pobjednike, ali smo sigurni u Vašu pobjedu u borbi na gredi. Do sada Vas nitko nije uspio pobjediti. Kako to?

Dujo Babić: Pa eto, za sad me nitko nije uspio pobjediti, tu “igraju” težina, čvrstina i brzina. Prvak sam države, i to me izrazito veseli, daje mi još veći poticaj da budem još bolji. Nadam se da me još dugo nitko neće pobjediti, a posebno se veselim nastupu u svom rodnom mjestu.

Lika online: Koliko se već dugo natječete u ovoj disciplini?

Dujo Babić: Počeo sam kao mladić, bilo mi je jako zanimljivo. Ušao sam u štos, do sada me nitko nije uspio pobjediti, i natjecati ću se dok god budem mogao. To me jako veseli.

Lika online: Što biste za kraj poručili čitateljima portala?

Dujo Babić: Pozivam sve da dođu i svojim prisustvom uveličaju ovu našu Olimpijadu.

Lika online: Zahvaljujemo Vam na razgovoru, želimo Vam puno uspjeha u subotu.

Dujo Babić: Hvala Vama, i još jednom pozivam sve da dođu u Sveti Rok.

T.J.