Dva tjedna prije zadanog roka popunjene prijave za 38. Plitvički maraton

Sve veće zanimanje natjecatelja dokazuje kako je Plitvički maraton sve popularnija sportska manifestacije u nas i u svijetu. Prvotno je 25. svibnja službeno bio zadnji rok prijava za 38. Plitvički maraton kojega organizira Atletski klub „Plitvice“, ali je ovogodišnji booking dosegnut još jučer. Potvrdio nam je to predsjednik kluba Leopold Špehar.

-Za utrke se prijavilo tisuću natjecatelja pa ćemo sljedećih dana primati uplate kotizacije za natjecatelje. Prijave su nam ove godine stigle iz čak 35 država svijeta. Mi smo se kao organizatori nadali velikom zanimanju maratonaca, ali svakako nismo vjerovali kada je ukupna start-kvota ispunjena dva tjedna prije najavljenog roka!
Osim domaćih natjecatelja najviše je prijava stiglo iz Mađarske, Srbije, iz cijele Europe, ali i s područja Meksika, Brazila i Nigerije. Slabija vijest u ovoj doista sjajnoj sportskoj priči jest informacija po kojoj nam riječki rokeri Let 3 neće moći nastupiti nakon održanog maratona. Ali smo za to angažirali pjevačicu Mineu.
Već smo javljali dobru i ujedno lošu vijest vezanu uz smještaj natjecatelja i gostiju u privatnom aranžmanu. Doznali smo kako su svi obližnji privatni smještajni kapaciteti u Mukinjama već zauzeti zbog odličnog odaziva natjecatelja i posjetitelja, rekao nam je predsjednik AK „Plitvice“ Leopold Špehar.

Nastavak ispod oglasa

U svemu ovome očituje se popuštanje COVID-19 posvuda u svijetu, a „najljepši i najteži maratonu na svijetu“ održat će se ove godine po 38. puta na dan 4. lipnja!

L. O.