DVD «Velebit» dobio još jedno vozilo

0

    LOVINAC –  Povodom blagdana  sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca ravnatelj DUZS dr. sc. Jadran Perinić je predsjedniku DVD-a »Velebit»   Andriji Ostoviću predao vatrogasno vozilo UNIMAG vrijednosti oko 150 tisuća kuna. Primajući ključeve vatrogasnog vozila  Ostović se zahvalio u ime svojih kolega, ističući kako su unatoč skromnim uvjetima rada, ali s puno vježbe i  entuzijazma, lovinački vatrogasci ugasili na stotine požara, nerijetko u pogibeljnim situacijama  zbog opasnosti od minskih polja.

    Ravnatelj DUZS-a dr. sc. Jadran Perinić   je tom prigodom istaknuo važnost vatrogastva u ukupnom sustavu zaštite i spašavanja.

 –  Znam da je trebalo puno truda i sredstava da bi ovi vatrogasci mogli kvalitetno obavljati svoje zadaće. Danas sam čuo da su vatrogasci iz Lovinca dugi niz godina požare uspješno gasili sa dva vrlo stara i dotrajala vozila. Na taj su način pokazali koliko je u ovome poslu važna kvalitetna obuka i motiviranost gasitelja. Ovdje imamo vrlo kompleksnu situaciju: slabu naseljenost, minska polja, velika šumska bogatstva, blizinu auto-ceste i željezničke pruge. Uvijek su tu kada treba, ne mareći za vrijeme, ne štedeći sebe. Također su često pomagali kolegama iz obližnjih gradova i općina,  rekao je ravnatelj DUZS dr. sc. Jadran Perinić. Budući je načelnik Općine Lovinac Danijel Jurjević i sam član DVD-a «Velebit» u svojem je govori zahvalio svojim prijateljima vatrogascima na, kako je rekao, hrabrom suprotstavljanju požarima, ali i drugim nedaćama  u kojima su se vatrogasci uvijek dokazivali u najboljem svjetlu. Među gostima koji su posjetili lovinačke vatrogasce bili su i načelnik PUZS Gospić Joso Živković i upravitelj Hrvatskih šuma-Uprave Gospić Damir Čanić.

 M. S.