Edukacija i potpora OPG-ovima: Uspješno predavanje u Razvojnom centru Ličko-senjske županije

0

Drugog dana OPG Akademije u organizaciji LAG-a Lika i Razvojnog centra Ličko-senjske županije tražilo se mjesto više, a današnje predavanje odnosilo se na nekoliko tema koje su iznimno zainteresirale sve prisutne. Poslovanje (S)OPG-a i porezni propisi, doprinosi, doprinosi OPG-a u 2024., izdavanje računa na OPG-u, odnos OPG-a i drugih poslovnih oblika bili su samo neke od tema koje su se našle u fokusu predavanja.

Na predavanju je, uz ravnatelja Razvojnog centra Milu Milkovića, prisustvovala i zamjenica župana Ličko-senjske županije, Jasna Orešković Brkljačić. Županija kroz Razvojni centar, kojeg je osnivač, aktivno financijski podupire radionice ovakvog tipa, pružajući jasnu potporu svim poduzetnicima s područja županije.

Lilijana Sedak-Benčić, vlasnica knjigovodstvene tvrtke Libro Lika d.o.o., uspješno je održala predavanje, pružajući sudionicima priliku da aktivno sudjeluju te dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih mučila u poslovanju ili su imali nedoumice oko toga kako započeti i čime će se sve susresti. Njezino iskustvo i stručnost pridonijeli su kvaliteti predavanja te su prisutni imali priliku steći vrijedna znanja i informacije.

Predavanje je privuklo velik broj zainteresiranih sudionika, što ukazuje na aktualnost i potrebu za ovakvim edukativnim programima. Očito je da postoji veliki interes za temama vezanim uz poslovanje OPG-a i porezne propise, što dodatno potvrđuje važnost kontinuiranog educiranja i informiranja poljoprivrednika i poduzetnika u ruralnim područjima.

LAG Lika i Razvojni centar Ličko-senjske županije zaslužuju sve pohvale za inicijativu i organizaciju ovog edukativnog događanja koje je pridonijelo jačanju poslovnih kapaciteta lokalne zajednice. Ova (S)OPG Akademija trajat će šest dana i potpuno je besplatna za sve sudionike.

L.O.