Edukacija o TikTok aplikaciji za učenike srednjih škola u Gospiću

0

Policijska uprava Ličko-senjska organizirala je jučer edukativni program u Gospiću namijenjen učenicima srednjih škola o korištenju popularne aplikacije TikTok. Cilj edukacije bio je informirati mlade o dobrim i lošim stranama korištenja ove aplikacije.

TikTok je posebno popularan među osobama u dobi između 16 i 24 godine, iako ga koriste i ljudi različitih starosnih dobi, pa čak i djeca predškolske dobi. Edukacija je naglasila kako, iako društvene mreže nude mnoge pozitivne aspekte, ne smijemo zanemariti njihove negativne strane.

Aplikacija TikTok omogućuje brzu razmjenu kratkih videa među korisnicima diljem svijeta. Popularna je kako među influencerima i youtuberima, tako i među onima koji teže postati poznati. TikTok je izrazito popularan među djecom i tinejdžerima, zbog čega se javljaju brojni problemi i poteškoće u vezi s njegovim korištenjem.

Edukacija je bila usmjerena na podizanje svijesti o potencijalnim opasnostima i odgovornom korištenju aplikacije, kako bi mladi korisnici bili bolje informirani i zaštićeni.

L.O.