Edukativni izlet u Zagreb: Učenici iz Otočca otkrivaju svijet knjiga i visokog obrazovanja

0

Učenici srednje škole iz Otočca posjetili su Interliber i Smotru Sveučilišta u Zagrebu, dva značajna događaja koja su im pružila dragocjeno iskustvo u području kulture i obrazovanja.

Na Interliberu, učenici su se uronili u svijet književnosti. Razgledavajući štandove brojnih izdavača, imali su priliku upoznati se s najnovijim naslovima i klasičnim djelima, sudjelovati u promocijama i susretima s autorima. Interliber je bio mjesto gdje su mogli ne samo produbiti svoju ljubav prema knjigama, već i proširiti znanje kroz različite kulturne sadržaje.

Nakon posjeta Interliberu, učenici su se uputili na Smotru Sveučilišta. Ovdje su se susreli s različitim visokoškolskim institucijama, dobivši priliku da saznaju više o raznovrsnim studijskim programima. Razgovarajući s predstavnicima fakulteta i sadašnjim studentima, učenici su dobili uvid u specifičnosti različitih studijskih smjerova, uvjete upisa i mogućnosti karijere. Ovaj osobni pristup i interakcija s iskusnim studentima pomogli su im da donesu informiranije odluke o svojoj budućoj akademskoj karijeri.

Posjet ovim manifestacijama nije bio samo obrazovno iskustvo, već i korak prema određivanju budućih životnih putova. Učenici su se vratili u Otočac obogaćeni novim znanjima, inspiracijom i jasnijom vizijom svoje buduće akademske i profesionalne karijere. Ovaj posjet potvrdio je važnost kontinuiranog obrazovanja i osobnog razvoja mladih ljudi.

L.O.