Eko-projekt “Crveni križ u plavom okviru”

0

U sklopu eko-projekta “Crveni križ u plavom okviru”, Crveni križ Gospić pokrenuo je inicijativu usmjerenu na razvijanje pozitivnih navika vezanih uz očuvanje okoliša i pravilno postupanje s otpadom. Glavni cilj projekta je potaknuti sve sudionike, ali i slučajne prolaznike, na odgovorno, sigurno i aktivno ponašanje u odnosu na okoliš.

Nakon što su sudionici prošli edukaciju o očuvanju okoliša, prionuli su na konkretan rad. Uz pomoć učenika i djelatnika Osnovne škole Karlobag, prikupljena je znatna količina otpada. Taj otpad nije ostao neiskorišten, već je poslužio kao materijal za kreativne radionice, čime je dodatno naglašena važnost recikliranja i ponovne uporabe materijala.

Ovaj projekt ističe značaj zajedničkog djelovanja u očuvanju okoliša i potiče zajednicu na održivo ponašanje. Kroz edukaciju i praktične aktivnosti, sudionici su dobili priliku aktivno sudjelovati u zaštiti prirode i unaprijediti svoje znanje o ekološki prihvatljivim praksama.

“Čuvajmo svoj okoliš” poruka je koju Crveni križ Gospić želi poslati svima nama, podsjećajući na važnost odgovornog ponašanja prema prirodi za dobrobit sadašnjih i budućih generacija.

L.O.