Ernest Petry: Potencijali i izazovi Ličko-senjske županije u studiju 20a “Četvrtkom u podne”

Ernest Petry-Edi Prodan

Ernest Petry, župan Ličko-senjske županije, bit će gost u studiju 20a “Četvrtkom u podne”, povodom Dana Ličko-senjske županije koji se obilježava 23. svibnja.

Dan Ličko-senjske županije nije slučajno odabran. Naime, 23. svibnja je i rođendan Oca domovine, Ante Starčevića, koji je rođen u Velikom Žitniku, davne 1823. godine. Značaj ove godine dodatno je povećan s obzirom da Ličko-senjska županija obilježava trideset godina postojanja.

Nastavak ispod oglasa

Razgovor s Petryjem bit će okrenut prema iznimno značajnim temama koje se tiču ove velike županije. Ličko-senjska županija je, prema brojnim mjerilima, jedna od najpotentnijih hrvatskih županija. Bogata je prirodnim ljepotama, s dva nacionalna parka i golemim parkom prirode, kao i velikim zalihama pitke vode, među najvećima u Europi.

No, iako obiluje prirodnim bogatstvima, ova je regija također i najmanje naseljena u Hrvatskoj. Sama Lika broji tek nešto više od 30 tisuća stanovnika. Zbog toga je demografija jedno od ključnih pitanja s kojima se ova županija suočava.

Ličko-senjska županija ima veliki potencijal za razvoj turizma, poljoprivrede i prateće industrije, kao i obnovu nekada vrlo razvijenog zanatstva i obrtništva. Tijekom razgovora, župan Petry iznijet će svoje viđenje budućnosti županije kojoj je na čelu, objašnjavajući kako planira potaknuti ekonomski rast i privlačenje novih stanovnika.

Nemojte propustiti intervju s Ernestom Petryjem, županom Ličko-senjske županije, koji će biti emitiran sutra od 12 sati, a dostupan je putem linka: http://novilist.hr/.

Video će također biti dostupan na YouTube kanalu https://www.youtube.com/@novilisthr/videos

L.O.