FA «Oteks» iz Ohrida produljio nastup

0

    GOSPIĆ –  Folklorni ansambl «Oteks» iz Ohrida predstavio se sinoć gospićkoj publici u odlično popunjenoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta «dr. Ante Starčević». Makedonski su umjetnici započeli svoj  atraktivni nastup glazbeno-scenskim postavom «Biljana platno beleše», da bi kroz spletove najpoznatiji napjeva i  plesova dočarali dio kulturnog svojeg naslijeđa.  U uvodnom dijelu nastupa govorio je  umjetnički voditelj Oteksa Bojan Trajčeski .

 – Čast nam je večeras biti ovdje i prenijeti vam pjesme, plesove i običaje našeg kraja. Ovaj ansambl uskoro slavi 30 godina postojanja, a u Liku smo došli s pomlađenom ekipom koja će, osim u Gospiću, nastupiti  nastupiti na 14. Smotri folklora u Otočcu. Očekuje nas i nastup u   Gračacu. Članovi «Oteksa» koje ćete večeras gledati u starosnom su rasponu od 13 do 25 godina i vjerujem da ćete uživati u našem nastupu, kazao je Bojan.

   Ono što je uslijedilo doista je potvrdilo njegove riječi. Umjesto najavljenih 50 minuta nastupa razigrani članovi Oteksa produljili su nastup na sat i pol i na noge digli dvoranu pučkog  učilišta. Nastup je okončan zajedničkim plesom članova Oteksa i  dijela publike koja je cijelu večer uživala u virtuoznim glazbenim točkama, kao i modernoj koreografiji s kojom se ovaj folklorni ansambl proslavio diljem svijeta.

                                                                                                     M. S.