FOTO Snijeg pretvorio Plitvička jezera u mjesto iz bajke

0

Posljednji snijeg koji je uzrokovao brojne probleme u prometu, pretvorio je Plitvička jezera u bajkovito okruženje. Jezera i slapovi, prekriveni snijegom, dobila su posebnu čaroliju koja se ne može doživjeti u drugim godišnjim dobima. Kristalno čisti zrak i tišina stvaraju osjećaj mira i harmonije s prirodom. Šetnja stazama koje su okružene zimskim krajolikom pruža nezaboravno iskustvo.

Iako je pristup pojedinim dijelovima parka djelomično ograničen zbog snijega, to ne sprečava posjetitelje da istraže i uživaju u ljepotama Plitvičkih jezera. Dio staza je zatvoren zbog sigurnosnih razloga, ali većina puteva je prohodna i posjetitelji mogu slobodno šetati i uživati u pogledu na jezera. Plitvice vikendom posjeti oko tisuću posjetitelja dnevno, mahom onih domaćih.

Na stazama i putu prema elektro-brodovima ovaj vikend smo susreli brojne posjetitelje s Dalekog istoka. Mnogi od njih su se nakon duge pauze zbog pandemije konačno vratili u Hrvatsku i odlučili posjetiti Plitvička jezera. Oduševljeni su ljepotom snježnog krajolika i prekrasnim pogledima na jezera, a sve najviše impresionira činjenica da je park uspio očuvati svoju prirodnu ljepotu unatoč velikom broju posjetitelja.

Plitvička jezera su jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj koje nudi nevjerojatne prizore u svako doba godine, ali zimski period je posebno čaroban. Snijeg koji prekriva planine i jezera stvara jedinstvenu atmosferu i prizore poput bajke. A uz to, susret s brojnim životinjama koje obitavaju u tom području, dodaje još jednu dimenziju užitka u ovoj prirodnoj ljepoti.

Neovisno o tome jeste li ljubitelj prirode, avanturist ili jednostavno tražite neko mjesto za bijeg od užurbane svakodnevnice, Plitvička jezera zimi pružaju jedinstveno iskustvo koje nećete zaboraviti.

L.O.