FOTO: Završena 17 . „Jesen u Lici“

0

U Gospiću je jučer završena sedamnaesta po redu eko-etno manifestacija «Jesen u Lici» u organizaciji Ličko-senjske županije koja je ugostila brojne izlagače iz Like, šire regije i nekoliko država iz okruženja, a koja se već nekoliko godina za redom održava na središnjem gospićkom trgu.

Prvi puta ova manifestacija se održala 1998. godine, a začetnici izložbe bili su nevladina udruga „ZOE“ i „Kap života“ te Park prirode Velebit, koji su okupili desetak entuzijasta, izlagača s idejom predstavljanja autohtonih ličkih proizvoda što široj publici.

Sve od 2007. do danas ovo je najznačajnija gospodarska, kulturna i etno manifestacija u Ličko-senjskoj županiji. Prepuni štandovi, mnoštvo posjetitelja, nastupi KUD-ova- sve je to davalo onaj poznati i prepoznatljivi image velikoj manifestaciji. Organizatori Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija (LIRA) ove godine su uspjeli okupiti 275 izlagača koji su u trodnevnom programu desecima tisuća posjetitelja predstavili plodove svojega rada.

Cilj održavanja ove manifestacije ove i proteklih godina bio je predstaviti javnosti proizvodne potencijale malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite proizvode čuvajući tradiciju ličkog kraja. Svatko izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti.

Izložba “Jesen u Lici” ili kako je mnogi nazivaju Lički velesajam ponos je Ličko-senjske županije koja, koristeći se svojim prirodnim vrijednostima, postiže znatne učinke u ukupnom gospodarskom razvoju. Kako je to izgledalo ovaj vikend na gospićkom trgu pogledajte u fotogaleriji.

H.Jurković/Foto: N.Mraović