Fotogalerija i izjave: Jadranka Kosor u Gospiću obilježava Dan grada

Kosor u Gospiću

GOSPIĆ, 22. srpnja 2011.  – U povodu Dana grada Gospića danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je građanima brojna postignuća čestitala predsjednica vlade Jadranka Kosor i ministri Darko Milinović, Đuro Popijač i Branko Bačić.

Istim povodom ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač i gospićki gradonačelnik Milan Kolić potpisali su ugovor o poticanju razvoja gospodarskih zona kojim država nepovratno dodjeljuje Gospiću 950.000 kuna, i to po operativnom planu poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011.

Nastavak ispod oglasa

Nakon toga su gosti i domaćini razgledali novu poslovnu zonu u Smiljanskom polju. Premijerka Kosor čestitala je tvrtki “Lika svjetlo” koja je podignula pogon vrijedan 7,5 milijuna kuna, a zaposlit će 35 radnika. Kazala je da se vlada klanja svim poduzetnicima koji otvaraju nova radna mjesta te da je smanjenje broja nezaposlenih misao vodilja u radu vlade.

Upravo je zbog toga u Hrvatskoj uređeno 375 poduzetničkih zona, vrijednost kojih je samo u darovanu zemljištu oko milijardu kuna, a država je u opremanje uložila još oko 700 milijuna kuna da bi poduzetnici dobili nove razvojne mogućnosti.

Naglasila je i važnost uspješna svršetka pregovora za ulazak Hrvatske u EU, odnosno za mogućnost poduzetnika da ravnopravno sudjeluju na tržištu od 500 milijuna ljudi.

Na svečanoj sjednici gradskog vijeća ministar Darko Milinović ustvrdio je da Gospić ponajbolje reagira na vladin plan gospodarskog oporavka, u kojem je stopa nezaposlenosti najniža u Hrvatskoj. Kazao je da su rezultati grada Gospića dobri u svim djelatnostima jer građane i vodstvo ne napušta ponos, zajedništvo i optimizam.

Gradonačelnik Milan Kolić i predsjednik vijeća Petar Radošević uručili su povelje i nagrade pojedincima i udrugama za predan rad i doprinos u 2010. To su Gospićko-senjska biskupija, Osnovna škola “Ante Starčevića”, ženski Košarkaški klub Croatia osiguranje, odgojiteljica Kata Novačić, znanstvenica dr. Đurđica Ugarković i udruga Gospićki glazbeni festival.

(H)


Govor predsjednice Vlade na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gospića

Govor predsjednice Vlade

Izjave predsjednice Vlade