Gastarbajter „letio“ na A-1

0

Vikend iza nas na području Policijske uprave ličko-senjske obilovao je vozačkim bravurama, tek jednom krađom i sa 3 izljeva viška testosterona.

U Gospiću je nepoznati lopina iz prostorije pravne osobe sa sjedištem u Gospiću otuđio službeni mobitel. Na sreću, dogodila se svega jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom na području Gospića. U ostalim prometnim nesrećama ustanovljena je samo materijalna šteta, i to na području Gospića 4, Otočca 3 i Korenice 1 prometna nesreća. Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. Utvrđeno je ukupno 70 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena brzina kretanja od 254 km/h izmjerena je jučer, 1. studenog na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 52-godišnji hrvatski državljanin upravljao osobnim automobilom, njemačke nacionalne oznake. Gastarbajter je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.
Dečki su se fajtali na području Gospića (1) i Donjeg Lapca (1), te svađali vikali na području Korenice (1).

P.U./H. J.