Glazbeni tečaj

0

   UDBINA – U prostorijama Kulturno-informativnog centra u Udbini je započeo  glazbeni tečaj za klavir i harmoniku. Desetero djece iz osnovne i srednje škole počelo je  usvajati prva znanja na nastavi koja se  u organizaciji Općine Udbina i udruge Gospićki glazbeni centar odvija po programu osnovne glazbe škole. Nastavu će svakog vikenda voditi glazbenik Zvonimir Kos iz Gospića, koji je u društvu načelnika Općine Udbina Ivana Pešuta ove subote po prvi puta okupio buduće mlade glazbenike. Nakon upoznavanja i uvodnog dijela prvog nastavnog sata polaznicima tečaja  obratio se načelnik Ivan Pešut.

-Sretan sam što ćete dio svojeg slobodnog vremena provoditi na ovako lijep i koristan način. Glazba nas obogaćuje, čini boljima, razveseljava nas i sve ljude koji je slušaju. Već sad se radujem što ću vas ubuduće  susretati na ulicama Udbine kada noseći svoje instrumente bude išli u naš KIC ili se vraćali iz njega s novim znanjima. Želim vam da ustrajete i obogatite svoje mlade živote radošću koju glazba donosi, rekao je načelnik Ivan Pešut.

    Voditelj tečaja  je Gospićanin Zvonimir Kos i dugogodišnji je glazbenik koji je dio svojeg glazbenog usavršavanja stekao u SAD-u, dok je  u gradovima Ličko-senjske županije svoje znanje  već prenio na mnoge generacije djece.

                                                                                                                       M. S.