Gospić – Otvorenje novog krila Osnovne škole «dr. Jure Turić»

0

GOSPIĆ – Osnovna škola «dr. Jure Turić» od ponedjeljka će ući u krug ovakvih ustanova koju učenici pohađaju u jednoj smjeni. Projekt dogradnje škole vrijedan 10.7 milijuna kuna financiran je udruženim sredstvima Zajma Svjetske banke, Državnog proračuna Republike Hrvatske i Grada Gospića. Obuhvaća dogradnju novog krila škole površine  1718,8 m2, sa 16 novih učionica, dizalom, stubištem, pomoćnim prostorijama, hodnicima, ulaznim holom i sanitarnim čvorom na svakoj etaži. Osim građevinskih radova novo krilo škole moderno je opremljeno, sa svom kabinetskom opremom i instrumentima za opremanje za osnovne glazbene škole.  Radove je u dogovorenom roku izvršilo poduzeće FENIX d.o.o. iz Slavonskog Broda

Osnovna škola Dr. Jure Turića Gospić ima 846 učenika odnosno 40 odjela u matičnoj i četiri područne škole. Matična škola koja je obuhvaćena projektom ima 828 učenika odnosno 35 razrednih odjela i trenutno radi u dvije smjene. Također se u matičnoj školi izvodi osnovna glazbena škola koja ima 56 učenika te je organiziran produženi boravak za 20 učenika.  OŠ «dr. Jure Turić»  zapošljava 98 djelatnika.

Realizacijom ovog projekta škola prelazi u jedno smjenski rad koji omogućuje bolju i jednostavniju organizaciju nastave sukladno Pedagoškom standardu RH,  organizaciju rada Osnovne glazbene škole i produženog boravka, te kvalitetnije održavanje izvan nastavnih aktivnosti. Na prigodnoj svečanosti ovaj će projekt predati na uporabu učenicima i učiteljima potpredsjednik  Vlade RH mr. Darko Milinović,  a svečanom otvorenju pristustovat će i ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. sc. Radovan Fuchs.

M. S.