Gospić po prvi puta u povijesti ima žensku seniorsku rukometnu ekipu

0

Rukometni klub „Gospić“ i sam Grad Gospić već su godinama poznati po izvanrednim sportskim dostignućima. Ove godine, klub je dodao još jedno poglavlje u svoju bogatu povijest: prvu žensku seniorsku ekipu.

Kroz godine, klub je postao simbol grada, a njegovi članovi su izvor ponosa za upravu, trenere, roditelje i širu zajednicu. Njihovi uspjesi na rukometnim terenima i izvan njih često su bili sredstvo promocije grada Gospića na nacionalnoj razini.

U novoj sezoni, klub je odlučio napraviti veliki korak. Po prvi puta, ženska seniorska ekipa će se natjecati pod okriljem kluba, počevši od najnižeg ranga, 3.HRL Zapad, sukladno pravilima Hrvatskog rukometnog saveza.

Ova ekipa, koja broji oko dvadeset članica, većinom je sastavljena od mladih talentiranih rukometašica koje su prošle kroz klupsku školu. Ekipu dodatno pojačavaju dvije igračice iz Raba i jedna iz Senja. Sve one će u sezoni 2023./2024. premijerno nastupati za seniorsku ekipu.

Ove mlade sportašice, mnoge od kojih su u rukometu od osnovnoškolskih dana i već osvojile srebrnu medalju na državnom prvenstvu u sezoni 2021./2022., imaju pred sobom svijetlu budućnost i velike rukometne karijere.

L.O.