Gospić – Prepucavanja na relaciji Milinović-Ostojić

19

Na press konferenciji koja je jutros prije podne održana u Gospiću saborski zastupnik Rajko Ostojić, oporbeni kandidat za ministra zdravstva opovrgnuo je da je ikada spomenuo potrebu zatvaranja gospićke bolnice.

U gospićkoj se bolnici liječi tek svaki treći Ličanin, no, kaže Ostojić, kada SDP osvoji vlast, gravitirat će joj polovica stanovništva Like, a do 2020. godine i do 70 posto stanovništva. Da bi se to postiglo, ulagat će se, kazao je, u medicinske sestre i liječnike kojih sada nema.

‘Ja ne mogu demantirati navode iz otvorenog pisma da će se ukinuti bolnica, kad nitko to nikad nije rekao. Ja to nisam rekao. kako ću demantirati? Ja sam danas došao reći da ćete danas imati bolju zdravstvenu zaštitu u sljedeće četiri godine, a još bolju nakon osam godina što SDP i Savez za promjene bude služio narodu’, naglasio je Ostojić.

Nije se dugo čekao HDZ-ov odgovor. Ličani su očekivali ispriku od Ostojića, poručio je ministar zdravstva Darko Milinović, zbog niza izjava da bolnicu u Gospiću treba ugasiti i da bolnici ne treba magnet.

Umjesto isprike, tvrdi Milinović, opet su dobili demogogiju i nove laži. U gospićkoj se bolnici već sada liječi 70 posto pacijenata iz Ličko-senjske županije, što nije bio slučaj za SDP-ova mandata. Milinović je najavio novih 850 milijuna kuna ulaganja u hrvatske bolnice.

‘I ja sam bio uvjeren u to da je gospodin Ostojić došao ispričati se građanima Gospića i ličko-senjske županije. No međutim, doživjeli smo šok. Došao je sa svojim novim istinama, a bit ću otvoren, sa svojim lažima’, rekao je ministar zdravstva Darko Milinović.

nov@ agencija