Gospić – Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

0

Sinoć, 28. travnja oko 22,20 sati na državnoj cesti 50 u Gospiću, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Do nesreće je došlo kada je 20-godišnjak iz Donjeg Kosinja, upravljajući teretnim vozilom marke „Fiat Fiorino“ gospićkih registracijskih oznaka, iz smjera Ličkog Osika u smjeru Gospića, započeo radnju nepropisnog pretjecanja, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može obaviti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu vodeći pri tom računa o položaju vozila te smjeru i brzini kretanja, kojom prilikom je prednjim desnim dijelom svojeg vozila udario u bočni dio osobnog vozila marke „Fiat Tipo“, gospićkih registracijskih oznaka s kojim je upravljao 22-godišnjak iz Ličkog Osika, koji je skretao na benzinsku postaju. Od siline udara teretno vozilo se odbilo u lijevo i nastavilo kretanje po nogostupu i biciklističkoj stazi, gdje je udarilo u metalnu ogradu i kameni zid sa metalnim vratima, koja uslijed jakog udara lomi, pri čemu se rotira i zaustavlja.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 18-godišnjakinja iz Gospića, putnica iz teretnog vozila, koja je zadržana na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Gospić, dok su vozači zadobili lake tjelesne ozljede, te su nakon ukazane liječničke pomoći pušteni na kućnu njegu.

Oglas

Protiv vozača teretnog vozila biti će podnijeta kaznena prijava zbog izazivanje prometne nesreće nadležno državnom odvjetništvu.

MUP