Gospić: Sjednica HDZ-a povodom aktualne političke situacije u Hrvatskoj

GOSPIĆ – Aktualna politička situacija u Hrvatskoj bila je tema redovnog okupljanja općinskih, gradskih organizacija, kao i županijske organizacije HDZ-a. Okupljenima  se obratio potpredsjednik stranke na nacionalnoj razini i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a dr. Darko Milinović. Sastanak je bio zatvoren za javnost, pa je nakon toga skupa održana konferencija za novinare. Dr. Milinović se tom prigodom  zahvalio  svim izaslanicima stranke sa svih razina jer su plebiscitarno dali potporu predsjednici HDZ-a i premijerki Jadranki Kosor i njezinom programu izlaska iz krize.

– Također smo predsjednicu stranke podržali u strategiji borbe protiv korupcije. Uvjeren sam da ćemo kao jaka stranka demokršćanske orijentacije zajedničkim snagama prebroditi sve teškoće. Ličko-senjska županija i u tome je primjer jer je broj nezaposlenih na današnji dan najmanji od ustanovljavanja slobodne i neovisne Hrvatske. Zahvaljujem na potpori i našim koalicijskim partnerima HSS-u i HSP-u, kao i nezavisnim kandidatima. Nema mjesta pesimizmu, a dobri rezultati vezani uz izvoz te smanjeni uvoz dokazuju da smo na dobrome putu oporavka. HDZ je ponudio suradnju svim političkim snagama, osim SDP-u. Ta stranka i njezin predsjednik g. Milanović svojim stavovima samo štete našim naporima da se umanje rezultati recesije. Gospodin Milanović stoga izjavljuje da SDP neće podržati novo imenovanje Mladena Bajića za državnog odvjetnika. To nas ne čudi jer bi neki htjeli da Hrvatska u EU uđe zajedno sa Srbijom, iako smo, gledajući u cjelini, odavno zaslužili biti u društvu naroda Europske unije, zaključio je dr. Milnović.

Nastavak ispod oglasa

Na upit novinara sliči li današnja politička situacija onoj  nakon smrti dr. Franje Tuđmana, dr. Milinović je ustvrdio kako HDZ nikada nije bio homogeniji nego li je danas.

– U vrijeme smrti našeg prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana počele  su se unutar HDZ-a javljati frakcije.  Za tu neslogu ispostavljen nam je račun na siječanjskim izborima 2000. godine. Situacija je danas dijametralno suprotna. HDZ je homogen i daje čvrstu potporu svojem vodstvu, a preko 220 tisuća članova diljem Hrvatske jamstvo su naše pobjede na sljedećim izborima, rekao je potpredsjednik HDZ-a dr. Milinović.

M. S.