Gospić – Sportske igre mladih 2010.

0

s

GOSPIĆ- Kako bi rezimirao Sportske igre mladih za 2010. godinu direktor ove manifestacije Tihomir Gudić sastao se  sa zamjenicom gradonačelnika Martom Grgurić. Tom je prigodom  Gudić izrazio zadovoljstvo masovnošću i dobrim odazivom mladih sportaša.

– Iz Ličko-senjske županije u Sportskim igrama mladih angažirano je 720 djece koja su svojim radom i talentom dokazala kako na ovim prostorima sport uvijek ima odlične potencijale. Od ovog broja djece njih 80 posto dolazi iz Grada Gospića. S Gradskom upravom imamo dugogodišnju i vrlo kvalitetnu suradnju. Naš je projekt prepoznat kao vrlo kvalitetan i došli smo se u Gospić zahvaliti na ukupnoj pomoći i razumijevanju koji  se ukazuju Sportskim igrama mladih, naglasio je direktor Gudić. Govoreći o potpori sportu i sportskim natjecanjima zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić pohvalila je angažman i rad sportskih zajednica na području Grada Gospića.

– Javnosti je poznato koliko se Grad Gospić skrbi o mladima kroz brojne projekte i programe. Tu je i cijeli niz preventivnih akcija čiji smo nositelji, za koje držimo kako su vrlo važne za kvalitetan odgoj i bolji život mladih naraštaja. Na državnoj razini Sportske igre mladih su zasebno važan projekt koji uključuje veliki broj djece i mladeži, a čiji je pokrovitelj naša premijerka Jadranka Kosor. Gosti su nas upoznali s detaljima ovih natjecanja, a čini se da će Sportske igre mladih za sezonu 2011. godinu također biti jedan hvale vrijedan i koristan projekt, zaključila je zamjenica gradonačelnika Marta Grgurić. Izaslanstvo Sportskih igara mladih zahvalilo se na potpori i Ličko-senjskoj županije gdje ih je primio zamjenik župana prof. Ivica Mataija.

M. S.