Gospić spreman za obranu od poplava, olujna noć nije izazvala veće probleme

0

Na širem području Gospića noćašnje olujno nevrijeme, usprkos obilnoj kiši koja je dostigla količinu od 47.9 milimetara po četvornom metru, nije prouzročilo veće probleme. Iz Hrvatskih voda jutros su potvrdili da se na području grada već od jučer provode mjere pripremnog stanja za obranu od poplava.

Lidija Pernar, voditeljica gospićke Ispostave Hrvatskih voda, istaknula je da su sve službe u potpunoj pripravnosti kako bi se adekvatno odgovorilo na moguće izazove. “Uspostavljeno je pripremno stanje obrane od poplava na cijelom slivu Ličko-senjske županije”, naglasila je Pernar.

Iako se kiša ne prestaje slijevati s neba, za sada većih problema nije bilo. Teren se redovito obilazi, a očekuje se kako će se vremenske prilike uskoro smiriti te da će oborine prestati.

U Centru 112 u Gospiću, unatoč snažnom vjetru i obilnim padalinama, nije bilo dojava o opasnim situacijama vezanim uz vremenske uvjete, a vatrogasne službe nisu imale potrebu za intervencijom.

Zamjenica župana, Jasna Orešković Brkljačić, izvijestila je kako službe kontinuirano prate stanje na terenu. Nadalje, informirala je javnost da će se monitoring stanja provoditi i u sljedećim danima te da će građani biti redovito obavještavani o svim novonastalim situacijama.

U ovom trenutku, Gospić stoji kao primjer kako dobro koordinirane pripreme mogu pomoći u sprječavanju ozbiljnijih posljedica olujnih nevremena.

L.O.